Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.05.2011.

17:20

Nadal lako, Monfis izbacio Ferera

Rafael Nadal, Robin Soderling, Huan Ignasio Čela i Gael Monfis plasirali su se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je savladao Ivana Ljubičića sa 7:5, 6:3, 6:3, a Čela je sa 3-2 u setovima bio bolji od Alehandra Falje.

U meču koji je u nedelju prekinut zbog mraka, domaći takmičar Gael Monfis eliminisao je sedmog nosioca Davida Ferera sa 6:4, 2:6, 7:5, 1:6, 8:6. Drugi Fancuz Žil Simona izgubio je od Soderlinga sa 6:2, 6:3, 7:6.

Nadal ponovo nije blistao, ali je ipak bez većih problema dobio Ljubićića. Hrvatski teniser vodio je sa 5:4 u prvom setu, tada se osećalo da možda i ima šansu, ali ju je propustio neiznuđenim greškama.

Potom je Rafael osvojio prvi set, a u naredna dva je relativno lako slavio i završio meč za dva časa i 26 minuta. Španski teniser zabeležio je 23 direktna poena i 24 neiznuđene greške, dok je Ljubičić imao 24 ’vinera’ i 48 grešaka.

Nadal u četvrtfinalu čeka Robina Soderlinga, koji je lakše nego što se očekivalo eliminisao Žila Simona. Prva dva seta Šveđanin je dobio, a da se nije ni oznojio, a došao je do brejka viška i u trećem setu.

Međutim, tada je Simon zaigrao bolje, uspeo je da vrati brejk, a u 12. gemu je spasao tri meč lopte i izborio taj brejk. U 'dodatnom gemu' Soderling je poveo sa 6-2, Francuz je potom vezao tri poena, ali je bekhend paralelom na liniju peti nosilac okončao meč.

Ako se teniska javnost u nečemu saglasila, to je da je dvoboj Čele i Falje bio najslabiji od svih parova osmine finala. Do pobede je u pet setova došao 31-godišnji Argentinac i tako se treći put u karijeri plasirao u četvrtfinale na nekom od Grend slem turnira.

Prethodno mu je to pošlo za rukom u Parizu 2004. i na US openu 2007. godine. Čela će se za plasman u polufinale boriti sa Endijem Marijem ili Viktorom Troickim.

Meč Ferera i Monfisa prekinut je pri rezultatu 2-1 u setovima za Monfisa i 2:0 za Španca u četvrtom setu. Ferer je nastavio tamo gde je stao u nedelju i odličnom igrom je izborio peti set.

Francuz je odgovorio istom merom u odlučujućem setu i došao je nadomak trijumfa (5:2). Pri rezultatu 5:3 Monfis je imao dve uzastopne meč lopte na svoj servis, ali se unervozio i poslao je dva forhenda u mrežu.

Požrtvovani Španac zatim je napravio brejk, vratio se u meč, a nedugo zatim spasao je još jednu meč loptu preciznim forhendom.

Imao je Ferer i brejk priliku, ali se Monfis izvukao snažnim servisom. Meč je rešen u 14. gemu, kada je Francuz stvorio tri vezane meč lopte i realizovao već prvu – 6:4, 2:6, 7:5, 1:6, 8:6 za nešto više od četiri časa igre. Monfis će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Rodžerom Federerom, koga je pobedio jednom u pet međusobnih okršaja.

Četvrto kolo, muškarci:
Rafael Nadal – Ivan Ljubičić 7:5, 6:3, 6:3
Huan Ignasio Čela – Alehandro Falja 4:6, 6:2, 1:6, 7:6 (7-5), 6:2
Gael Monfis – David Ferer 6:4, 2:6, 7:5, 1:6, 8:6
Endi Mari – Viktor Troicki
Robin Soderling – Žil Simon 6:2, 6:3, 7:6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve