Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.05.2011.

11:53

RG: Đoković u polufinalu

Novak Đoković plasirao se u polufinale drugog Gren slema sezone na Rolan Garosu pošto se njegov rival Fabio Fonjini povukao sa turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

S obzirom da igrači nisu izašli na teren, ovo seneće računati kao 42. trijumf Đokovića u nizu, pa mu i dalje treba jedna pobeda da izjednači rekord Džona Mekinroa.

Italijanski teniser je odustao od četvrtfinalnog meča sa nepobedivim Đokovićem zbog povrede koju je dobio u duelu sa Albertom Montanjesom u osmini finala.

Fonjini je u nedelju ostvario herojsku pobedu jer je u petom setu zbog povrede butnog mišića više šetao nego trčao, a poslednjih nekoliko poena jedva da se i kretao po terenu.

“Imam mali problem sa levom nogom i zato sam odustao. Doktori su mi rekli da bi moglo da bude opasno ako budem igrao sutra. Ovo je najbolji turnir u mojoj karijeri, ali ovo je najbolja opcija”, rekao je Fonjini.

Novak Đoković poželeo je Fonjiniju brz oporavak od povrede zbog koje mu je bez borbe predao meč četvrtfinala.

"Fonjni zaista nije imao sreće.Pobeda koju je izvojevao nad Montanjesom u osmini finala bila je jedna od najčudnijih koje sam video u karijeri", rekao je Đoković.

Potencijalni rival Đokoviću u polufinalu je Rodžer Federer koji prvo mora da odigra četvrtfinalni meč. On još uvek ne zna protivnika pošto čeka boljeg iz duela Davida Ferera i Gaela Monfisa.

Ukoliko se plasira u finale Rolan Garosa, Novak Đoković će od sledećeg ponedeljka biti prvi teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve