Nova vest
Tenis

Petak, 27.05.2011.

13:07

Sjajni Federer prejak za Janka

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je takmičenje na Rolan Garosu u trećem kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolji od Tipsarevića bio je treći teniser sveta Rodžer Federer sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:3, posle jednog i po sata igre.

Tipsarević je nakon odlično odigrana prva dva kola u trećem naleteo na nadahnutog Federera, pa nije imao previše šanse da se plasira u osminu finala. Protivnik Švajcarca u borbi za četvrtfinale biće bolji iz duela Stanislas Vavrinka - Žo Vilfred-Conga

Srpskom i švajcarskom teniseru ovo je bio četvrti međusobni duel, a Federer je ostvario četvrtu pobedu. Švajcarac je, kao i u prva dva kola, ponovo igrao veoma dobro. Podatak da je imao 49 vinera i 20 neiznuđšenih grešaka dovoljno govori o kvalitetu igre Švajcarca.

Janko i pored ovog poraza ipak ne treba da bude nezadovoljan nastupom u Parizu. Prva dva duela, u kojima je bio favorit, dobio je bez problema, a protiv sjajnog Švajcarca zaista nije imao šta da traži.

Prva tri gema na meču serveri su dobili veoma lako, a onda je Federer iskoristio pad Janka Tipsarevića, napravio je prvi brejk i 'odlepio' se u prvom setu (4:1). Ni u nastavku seta slika se nije promenila, pa je Federer posle samo 19 minuta vodio sa 1:0.

Drugi set srpski teniser počeo je znatno bolje. Polako je ušao u ritam, počeo je da pogađa i prve servise, ali nikako nije mogao da zapreti na Federerov servis. U petom gemu Janko je počeo loše (dupla greška), uspeo je da od 0:30 stigne do gem lopte, ali je onda ponovo napravio tri vezane greške i poklonio servis protivniku.

Prvu priliku za brejk na meču Tipsarević je imao u narednom gemu, ali Federer je odreagovao u svom stilu - as udarcem. Janka to ipak nije uzdrmalo, sedmi gem je dobio bez većih problema i smanjio je na 4:3.

Uspeo je Janko da zadrži i naredni servis gem, ali nije uspeo da u naredna dva na servis Federera dođe do brejk lopte, pa je Švajcarac ipak neočekivano lako posle tačno sat vremena stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Federer je igrao fantastično, a kada je tako ni veoma raspoloženi Tipsarević verovatno ne bi imao previše prilike. Janko je početkom trećeg seta imao pozitivan odnos vinera i neiznuđenih grešaka, i to dovoljno govori koliko je Švajcarac dobro igrao. Federer je imao više od 20 vinera više nego grešaka, pa je i treći set počeo savršeno dobivši prva dva gema.

U nastavku meča Švajcarac je bez problema zadržavao servis gemove, a u devetom gemu napravio je novi brejk i tako završio ovaj duel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve