Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2011.

19:42

RG: Andrea prejaka za Bojanu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je već u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jovanovski je na startu drugog Gren slema sezone izgubila od Andree Petković iz Nemačke sa 6:4, 7:6 (7:3).

Njima dvema je to biti prvi međusobni duel, a Petkovićeva će u narednoj rundi igrati protiv Lusi Hradeske iz Češke.

Pored Jovanovski takmičenje je u prvom kolu završila i Ana Ivanović, koja je poražena od Šveđanke Johane Larson, dok je jedina srpska predstavnica ostala Jelena Janković, koja u sredu u okviru drugog kola igra protiv Ruskinje Vere Duševine.

Jovanovski je protiv Petkovićeve platila danak neiskustvu, jer i kada je imala prilike nije uspela da ih iskoristi. Nemačka teniserka nije briljirala i na kraju je profitirala od brojnih grešaka koje je Jovanovski napravila u trenucima kada se meč prelamao.

Na samom startu meča Jovanovski je došla brejka i povela sa 1:0, ali je Petkovićeva odmah uzvratila, a potom su u narednim gemovima obe bile sigurne pri svojim servisima. Ipak, nemačka teniserka je ponovo uspela da oduzme servis Bojani i osvoji prvi set sa 6:4.

U drugom setu naša teniserka je ponovo bila ta koja je prva došla do brejka i to u trećem gemu, a potom je povela i sa 3:1. Petkovićeva je osvojila naredni gem, ali je Jovanovski ponovo napravila seriju od dva uzastopna poena za 5:2 i došla je do prilike da servira za izjednačenje u setovima.

Ipak, naša teniserka je nije iskoristila, a Nemica je potom smanjila i na 5:4. Bojana je u desetom gemu ponovo imala nekoliko set lopti, ali je svojim greškama dozvolila Petkovićevoj da izjednači i potpuno se vrati u meč. Nemačka teniserka je osvojila i četvrti uzastopni gem za 6:5, a Jovanovski je uspela da ostane u igri i set je ušao u taj brejk, ali je Petkovićeva na iskustvo došla do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve