Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2011.

13:37

RG: Ana ispala već na startu!

Ana Ivanović završila je takmičenje na Rolan Garosu već u prvom kolu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Srpska teniserka je poražena od Johane Larson sa 2:1, po setovima 7:6(3), 0:6, 6:2, posle 110 minuta igre.

Ivanovićeva je u prvom setu propustila četiri set lopte, zatim je dobila sedam gemova za redom, povela je sa 1:0 u trećem setu, a onda je neshvatljivo pala. Šveđanka je uzvratila serijom od četiri dobijena gema, što joj je bilo sasvim dovoljno za pobedu i plasman u drugo kolo gde je čeka Ruskinja Ekatarina Makarova.

Ana je još jednom pokazala neverovatne amplitude u igri. U pojedinim trenucima igrala je fantastičan tenis, sjajno se kretala, sjajno je servirala, pogađala je forhend vinere iz svake pozicije, ali takva igra nije potrajala dovoljno dugo. Šveđanka Johana Larson je takođe odigrala veoma dobar meč, ali ipak nije od nje ništa zavisilo.

Ovim porazom pokvaren je i stoprocentan učinak srpskih predstavnika u Parizu. U prethodna dva dana Jelena Janković, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki zabeležili su pobede bez izgubljenog seta.

Ivanovićeva je duel otvorila odličnim servisima. Prva četiri servis gema dobila je bez većih problema, ali nikako nije mogla do brejk lopte. Srpska teniserka je bila uporna, dobila je i naredni gem na svoj servis, a onda je došla i do prvih brejk lopti što su ujedno bile i set prilike.

Šveđanka je ipak uspela da se odbrani i izjednači na 5:5. Propuštene prilike nisu utcale na srpsku teniserku koja je lako dobila još jedan servis gem, a zatim se izborila za još dve brejk i set lopte, ovoga puta vezane. Ni to ipak nije bilo dovoljno, Šveđanka je ponovo uspela da se izvuče iz veoma teške pozicije i izbori taj-brejk.

Psihološku prednost stečenu u finišu prvog seta, Šveđanka je u 'dodatnom gemu' prevorila u dva mini-brejka i vođstvo od 4:0. Ana je u nastavku uspela da dobije tri poena, ali je set dobila Šveđanka (7:3).

Ono što nije uspela da uradi iz četiri prilike u prvom setu, Ana je uradila već iz prve na startu drugog. Odmah je napravila brejk, koji je zatim i potvrdila za vođstvo od 2:0. Taj početak drugog seta kao da je dao srpskoj teniserki dodatno samopouzdanje.

U trećem gemu Šveđanka je imala 40:15, ali je Ana sjajnom igrom dobila naredna četiri gema, napravila je još jedan brejk, koji je zatim potvrdila spasavši dve vezane brejk lopte (4:0). Do kraja seta Ivanovićeva je dobila još dva vezana gema i tako na najbolji mogući način odgovorila na gubitak prvog seta.

Sjajnu seriju dobijenih gemova Ana je nastavila i početkom trećeg seta. Dobila je i sedmi gem za redom napravivši još jedan brejk, ali je nakon toga izgubila dva gema kada je trebalo već uveliko uzdrmanu protivnicu dokrajčiti. U ta dva gema momentum je potpuno prešao na stranu Johane Larson koja je ponovo počela da pogađa i stiže sve loptice.

U četvrtom gemu napravila je još jedan brejk, a zatim je posle nekoliko odličnih udaraca povela sa 4:1. ana je uspela da smanji na 4:2, ali to je bilo sve. Šveđanka je dobila još dva gema i tako zabeležila verovatno i najvredniju pobedu u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve