Nova vest
Tenis

Petak, 20.05.2011.

14:50

Jeremić predsednik UTPS

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić postao je novi predsednik Unije teniskih profesionalaca Srbije (UTPS).

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jeremić je rekao da je taj posao prihvatio pre svega iz državnih razloga.

„Čast mi je što sam prihvatio ovu onudu, a razlog je dvojak. Prvi je spoljnopolitički, a to je predstavljanje Srbije u svetu, što je moj posao i moj život. Tenis je trenutno najvažniji element u tome i najčistije lice Srbije u svetu“, rekao je Jeremić.

Ministar je istakao da zato država mora da pomogne tenis i najavio je da će vlasti pomagati po jedan sport svake godine.

Drugi razlog zašto sam hteo da se uključim u rad Unije jeste taj što je tenis sport u kome nema prevare i u kome vrednim radom mogu da se postignu rezultati. Sve što znam staviću u funkciju teniskog sporta“, rekao je Jeremić.

Novinari su pitali ministra, koji često uživo na turnirima prati pobede Novaka Đokovića, da li se možda bavi tenisom i zbog lične promocije.

Novak je najbolji na svetu, a ja sam daleko od toga i to se jasno vidi kada stanemo jedan pored drugog. Nijedan političar ne može da profitira manifestacijom sopstvene slabosti“, rekao je Jeremić.



UTPS je osnovano u januaru ove godine, a u petak je održana prva Skupština tog tela i postavljeni su funkcioneri udruženja.

Jeremić je predsednik Unije i predsednik Izvršnog odbora, koji ima ukupno deset članova. Nadzorni odbor čine tri člana, a UTPS ima i pet saveta. Udruženje za sada ima 303 člana i 15 klubova. Izvršni odbor, pored Vuka Jeremića, čine i Radomir Živanić, Đorđe Bajec, Goran Đoković, Branko Miljković, Milka Forcan, Bojan Supeljak, Milica Marković, Milan Hasečić i Branislav Avramović. U Nadzornom odboru su Boris Batarilo, Lazar Rakić i Dragan Jeftić, a predsednici Saveta su Nikola Čaleta, Aleksandar Mojsijev, Goran Bubanj, Saša Strižak i Igor Butulija.

Član IO UTPS Goran Đoković rekao je da je to sportsko udruženje osnovano zbog pomoći teniskim profesionalcima, klubovima, ali i juniorima, roditeljima i veteranima. Đoković je takođe istakao da će Unija sarađivati sa Teniskim savezom Srbije i sa drugim državnim i gradskim sportskim vlastima.





Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve