Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.05.2011.

20:17

Nadal: “Novak je favorit u Parizu”

Prvi reket sveta Rafael Nadal priznao je da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa, koji počinje 22. maja.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Španac, koji je pet puta u poslednjih šest godina trijumfovao u Parizu, je u nedelju izgubio od Đokovića sa 6:4, 6:4, i to četvrti put ove godine, a drugi zaredom na šljaci.

“Novak igra najbolje od svih u ovom trenutku. U poslednjih nekoliko meseci je na potpuno drugačijem nivou. Radi neverovatne stvari, igra sa velikim samopouzdanjem i on je veliki favorit”, rekao je Nadal.

Prethodnih sezona Nadal je imao ubedljivo više pobeda od Đokovića u međusobnim duelima, ali se situacija od starta 2011. godine potpuno preokrenula.

Veliki šampioni nisu samo oni koji mogu da pobeđuju svake nedelje, već oni koji su u stanju da čekaju pravi momenat. Pobeđivao sam ga ranije, a sada on pobeđuje mene. Uvek postoje usponi i padovi tokom karijere”, rekao je Španac.

Nadal je ove nedelje imao problema sa virusom, a sada ističe da mu je prioritet da se potpuno oporavi do starta takmičenja u glavnom gradu Francuske.

Najvažnije je da u najboljem mogućem stanju stignem na sledeći turnir. Mnoge stvari još moram da popravim”, rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve