Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.05.2011.

13:34

Mediji: Novak noćna mora za Nadala

Svi svetski mediji posvetili su veliku pažnju trijumfu Novaka Đokovića u finalu turnira u Rimu, i njegovoj 37. uzastopnoj pobedi u 2011.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naslov španske "Marke" je "Novak noćna mora za Nadala“. Novak je novi car Rima. Rafa jeste veliki igrač, ali to nije dovoljno da bi se pobedio neverovatni Novakl, ocenila je "Marka".

"As" ističe da je Novak srušio Nadala pred vratima Pariza, a "El Pais" naziva srpskog tenisera "teniskim buldožerom".

Ni italijanska "Gazeta delo sport" nije štedela komplimente upućenje našem teniseru. U naslovu stoji "Đoković kralj Rima, Nadal mu se ponovo klanja“.

"Nole preoteo krunu Rafi, postao novi kralj terena", piše "Korijere delo Sport", navodeći da je Đoković za dva sata i 12 minuta pobedio petostrukog šampiona turnira u Rimu Rafaela Nadala i po drugi put u karijeri osvojio ovaj trofej.

"Skidamo kapu Đokoviću", piše rimska "Republika" i dodaje da "pobeđuje najjaci, broj jedan u svetu - dakle Đoković".

Britanski Bi-Bi-Si navodi da je Đoković na terenu izgledao samouvereno i da je delovalo kao da njegova pobeda nad Nadalom nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Američki ESPN podseća da je Đoković ove godine pobedio Nadala u sva četiri finala koja su igrali i da je očigledno da je srpski teniser pun samopouzdanja pred gren slem turnir na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve