Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.05.2011.

22:03

Za Novaka zastava od 50 metara

Novak Đoković pokorio je i Rim, a deca iz sela Prilužje kod Vučitrna na Kosovu i Metohiji spremila su mu zastavu Srbije dugu 50 i široku pet metara.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbi u tom selu razvili su u nedelju zastavu u porti srpske pravoslavne crkve Sveto Preobraženje.

Na zastavi je napisano "od Prilužja pa do nebeskih visina toliko u nama za tebe Nole ljubavi ima” i “Neka ti ruku povede Bbog želi ti narod Kosmeta tvojg”.

Uz skandiranje "'Ajmo, Nole, svi te vole", ova ogromna zastava na kratko je podignuta na 30 metara visok nosač repetitora u porti seoske crkve.

Prota Prilužja i drugih srpskih sela u Opštini Vučitrn Milomir Vlašković rekao je na nedeljnoj svečanosti da će zastava biti uručena lično "velikom srpskom i svetskom šampionu Novaku Đokoviću".

On je istakao da su deca podstaknuta uspesima tenisera Novaka Đokovića iznedrila ovu ideju koju je blagoslovio episkop raškoprizrenske eparhije Teodosije, a podržali su je srpska opština Vučitrn, ministarstvo za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije i Elektroprivreda Srbije.

Nastavnik Srđan Zdravković je rekao novinarima da u selu pedesetak učenika, čiji je idol Novak Đoković, ali i drugi naši teniseri i teniserke, pokušavaju da igraju tenis na improvizovanom igralištu u školskom dvorištu.

Istakao je da je deci najneophodnija stručna pomoć, jer tenis igraju samouko. Ocenio je, međutim, da među tih pedesetak đaka već ima šest koji svojom igrom privlače pažnju.

Zdravković je rekao da je ove godine tenis prvi put uvršten i u tradicionalni sportski turnir "Dani sećanja", koji se u Prilužju održava u pomen poginulima 1999. godine.

On je izrazio nadu i da će u Prilužju uskoro, do završetka sportske "balon sale", biti osnovan teniski klub koji će nositi ime Novaka Đokovića.

Meštani kažu da su neophodnu finasijsku podršku za današnju manifestaciju pod nazivom "Noletu u čast", kao i za mnogo toga što je do sada uradjeno u Prilužju, dobili od Sindikata Kopova “Kosovo-Obilić”, koji će finansijski pomoći i budući lokalni teniski klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve