Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.05.2011.

13:05

Poraz Tipsarevića na startu

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je od Filipa Kolšrajbera u okviru prvog meča duela sa Nemačkom na Svetskom kupu u Diseldorfu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je od Kolšrajbera izgubio sa 6:4, 7:6 (7:5), posle jednog sata i 55 minuta igre.

Meč Tipsarevića i Kolšrajbera je jedini koji će biti odigran u nedelju u okviru duela Srbije i Nemačke, dok u ponedeljak igraju Viktor Troicki i Florijan Majer, a potom i dublovi. Pored Tipsarevića i Troickog, boje Srbije brane i Nenad Zimonjić i Dušan Lajović

Na početku susreta obojica tenisera su osvojili svoje servis gemove, ali je Kolšrajber već u četvrtom gemu došao do brejka. Tipsarević mu je vrlo brzo uzvratio i došao do izjednačenja na 4:4, ali je nemački teniser potom uz osvojen siguran servis gem i još jedan brejk došao do vođstva u setovima.

Uz jedan brejk, Nemac je u drugom setu odmah poveo sa 2:0, a već u narednom gemu meč je prekinut zbog kiše. Posle pauze od 20 minuta meč je nastavljen i Kolšrajber je nastavio gde je stao i uz siguran svoj servis došao do prednosti od 3:0. Tipsarević je uspeo odmah da uzvrati, izjednači na 3:3, a potom su obojica bili sigurni na svojim servis gemovima i set je ušao u taj brejk, u kojem je Nemac bio bolji sa 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve