Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.05.2011.

02:31

Mari: "Nisam zaboravio da igram"

Endi Mari je posle poraza od Novaka Đokovića rekao da je razočaran što nije okončao seriju trijumfa srpskog tenisera i dodao:

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

„Zadovoljan sam načinom na koji igram, s obzirom da sam bio u ’krizi’, kako su neki to nazivali".

"Bio sam u lošoj seriji, ni psihički se nisam bolje osećao, ali u poslednjih nekoliko godina bio sam u Top 4 i nisam preko noći zaboravio da igram tenis", izjavio je Mari posle meča koji je trajao više od tri časa i u kojem je servirao za trijumf.

"Bilo mi je potrebno samo da bolje krenem nekoliko mečeva i na tome ću raditi do Rolan Garosa. Treniraću četiri-pet dana da bih bio spremniji, sada osećam da ću biti svež i igrati svoj najbolji tenis, što je najvažnije. Mislim da mogu da osvojim Rolan Garos“, dodao je Škot, koji je u nedelju napunio 24 godine, ali mu je Novak pokvario rođendansko slavlje.

Međutim, kada se slegnu utisci, Mari će sigurno biti zadovoljan učešćem u Rimu jer je nanizao tri pobede posle duže vremena i napokon izašao iz loše forme u kojoj je bio od poraza u finalu Australijan opena takođe od Đokovića.

Ipak, žal za prokockanom šansom ostaje, naročito za gemom u kojem je servirao za meč.

„Jedan sam od najboljih u tenisu kada je reč o završavanju mečeva, naročito protiv vrhunskih igrača, ali odigrao sam loš gem i napravio dve duple servis greške. To je prvi put da mi se tako nešto dešava i pobrinuću se da bude i poslednji. Bio je to dobar meč i imao sam šanse da pobedim. On je igrao vrlo dobro u prvom setu, a ja kao da nisam bio tu. Posle toga, naročito na kraju drugog i trećeg seta, mislim da smo igrali veoma dobar tenis“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve