Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.05.2011.

20:01

Kvitova osvojila Madrid

Čehinja Petra Kvitova osvojila je Masters u Madridu i ušla među deset najboljih teniserki na WTA listi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Levoruka Čehinja, koja je na turniru u prestonici Španije postavljena za 16. nosioca, savladala je u finalu Beloruskinju Viktoriju Azarenku u dva seta 7:6, 6:4.

Iako se igrao meč za titulu, ljubiteljima tenisa u Španiji su očigledno smatrali da duel neće biti dovoljno atraktivan pa je samo četvrtina gledališta u “Magičnoj kutiji” bila popunjena.

Kvitova je bolje počela meč, već na početku stigla je do brejka i povela sa 3:0. Međutim, Azrenka je ubrzo pronašla ritam, uspela da uzvrati i oduzme servis protivnici pa je prvi set rešen u taj brejku.

Čehinja je u odlučujućem gemu bila znatno agresivnija i posle 7:3 povela je 1:0 u setovima. Nalet Kvitove nastavljen je i na startu drugog seta pa je već u prvom gemu oduzela servis protivnici za koji će se kasnije ispostaviti da je bio odlučujući.

Prvu priliku da dođe do pobede, češka teniserka je imala pri rezultatom 5:3 na servis svoje protivnice, nije uspela, ali jeste u narendom za najveći trijumf u karijeri. Kvitova će od ponedeljka biti među Top 10, a na listi će napredovati i Azarenka koja će zauzimati četvrtu poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve