Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.05.2011.

16:00

Novak Đoković osvojio Srbija open!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Felisijana Lopesa iz Španije sa 7:6 (7-4), 6:2 u finalu Srbija opena u Beogradu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je četvrti trijumf Đokovića u isto toliko mečeva sa Lopesom.

Prvi set bio je veoma neizvestan, nije bilo nijednog brejka, a Novak je u taj brejku bio bolji i poveo sa 1-0. U drugom setu Đoković je bio superioran i osvojio peti trofej ove sezone, a 23. u karijeri.

Kao što se i očekivalo, Đoković je bio u prednosti u nadigravanjima sa osnovne linije, lako je dobio dva servis-gema, ali je na servis rivala propustio 0:30. Španac se tada izvukao dobrim servisima (2:1).

Novak je igrao ispod svog maksimuma, pa je rivalu dopustio čak pet prilika za brejk. Srećom, u kritičnim trenucima uvek je bio na visini zadatka, pa je držao rezultatski priključak.

Sa druge strane, srpski teniser propustio je dve brejk šanse, pa se ušlo u neizvesnu završnicu seta. Pri rezultatu 5:5 Španac dolazi do nove prilike za brejk, ali je Đoković spasava na spektakularan način – fantastično je trčao, stigao odličnu skraćenu lopticu, a na kraju na smeč odgovorio sjajnim forhendom. Ubrzo je srpski teniser i osvojio gem za vođstvo od 6:5.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, što je po svemu viđenom i bio najpravedniji epilog. Novak je koncentrisanije počeo ’dodatni gem’ i poveo sa 5:1, ali Lopes zatim osvaja dva poena u nizu.

Đoković je potom došao do tri vezane brejk lopte, a koristi drugu sjajnim bekhend ’pasingom’ – 7-4 i vođstvo Đokovića u setovima.

Prvi brejk napokon je viđen u trećem gemu drugog seta, a napravio ga je Đoković. Srpski teniser bio je strpljiviji u veom dugoj razmeni udaraca sa bazne linije, dočekao je grešku suparnika i poveo sa 2:1.

Španac ubrzo potvrđuje da je u izvrsnoj formi jer je bekhendom, koji mu je inače slaba tačka, došao do brejk lopte u šestom gemu, ali ju je Novak neutralisao posle greške rivala. Zatim je vrhunskim servisima osvojio novi gem i poveo sa 4:2.

Španac ubrzo potvrđuje da je u izvrsnoj formi jer je bekhendom, koji mu je inače slaba tačka, došao do brejk lopte u šestom gemu, ali ju je Novak neutralisao posle greške rivala. Zatim je vrhunskim servisima osvojio novi gem i poveo sa 4:2.

To se ispostavilo presudnim za ishod meča – Lopes je u narednom gemu napravio tri velika propusta (dupla greška, promašeni smeč i nekontrolisani forhend) i poklonio Novaku gem za 5:2.

Ubrzo je Đoković došao do pobede i ponovio uspeh iz 2009. godine. To je Novaku 27. uzastopni trijumf od početka sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve