Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.04.2011.

18:46

Julija Gerges dobila prvu na svetu!

Julija Gerges iz Nemačke osvojila je titulu na turniru u Štutgartu, pošto je u finalu iznenadila prvu teniserku sveta Karolinu Voznijaki sa 7:6 (7-3), 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Atipično za ženski tenis, naročito na šljaci, viđen je samo jedan brejk, a napravila ga je Gergesova na početku drugog seta.

Uz bolju i koncentrisaniju igru u taj brejku prvog seta, to je bilo dovoljno da Nemica osvoji drugi trofej u karijeri i da prvi put savlada Dankinju u trećem međusobnom okršaju.

Pred temperamentnom domaćom publikom, Gergesova je odigrala vrhunski, forsirala je bekhend stranu rivalka i tako je terala da pravi greške.

U prvom setu viđena je samo jedna brejk lopta, a Voznijaki je nije realizovala. U taj brejku je Nemica povela sa 5:3 nakon što je prva igračica sveta poslala forhend u mrežu.

Posle nove greške suparnice iz forhenda Gergesova je osvojila prvi set, a dodatno samopouzdanje iskoristila je da napravi brejk i povede sa 3:0 na početku drugog.

Iako je imala četiri šanse za brejk, Dankinja nijednu nije realizovala, pa je Julija Gerges zasluženo pobedila za jedan čas i 39 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve