Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.04.2011.

18:08

Nadalu novi trofej u Barseloni

Prvi teniser sveta Rafael Nadal pobednik je turnira u Barseloni, pošto je u finalu savladao Davida Ferera sa 6:2, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Sredinom drugog seta Ferer je osvojio četiri gema u nizu, poveo sa 4:2, ali Maljorčanin je uzvratio istom merom i stigao do šeste titule u Barseloni.

Mnogo jači otpor Ferer je pružio prošle sedmice u Monte Karlu, a sada je Nadal posao završio za sat i 49 minuta igre i tako ostvario 13. trijumf u 17 dvoboja sa Fererom.

Nadal je prvi set dobio relativno lako jer je već na samom startu napravio dupli brejk i do kraja je bez većih poteškoća sačuvao stečečnu prednost.

Činilo se da će meč biti vrlo brzo okončan kada je Nadal u drugom setu poveo sa 2:0 i imao brejk loptu, ali Ferer je tada pokazao zašto je jedan od najboljih tenisera sveta na šljaci. Smanjio je broj grešaka, zaigrao agresivnije, a i prvi nosilac je počeo češće da greši.

Uspeo je Ferer da povede sa 4:2, ali zatim se Nadal konsolidovao, rival je pomalo pao u igri, pa je prvi teniser sveta zasluženo došao do 45. trofeja u karijeri.

Nadalu je to 34. uzastopni trijumf na šljaci, a do kraja sezone na zemljanoj podlozi brani titule u Rimu, Madridu i na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve