Nova vest
Tenis

Petak, 22.04.2011.

19:50

SO: Tipsa i Nišikori na startu

U petak je obavljen žreb za predstojeći "Serbia open 2011" na kojem se dva najbolja srpska tenisera Novak Đoković i VIktor Troicki mogu sastati tek u finalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković - drugi teniser sveta, postavljen za prvog nosioca, u prvom kolu će biti slobodan, kao i drugi nosilac na turniru Troicki, koji je 16. na svetskoj listi.

Tipsarević, 36. na ATP listi, postavljen je za šestog nosioca i sastaće se sa Keijem Nišikorijem iz Japana - 48. igračem sveta.

Đoković će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča u kojem se sastaju teniser iz kvalifikacija i Španac Ruben Ramires Hidalgo, a Troicki sa pobednikom meča u kojem se takođe sastaju igrač iz kvalifikacija i drugi Španac, Marsel Granoljers. "Vajld kartu" za "Serbia open" dobio je Dušan Lajović - 277. na ATP listi i u prvom kolu će igrati sa Italijanom Filipo Volandrijem - 82. igračem sveta.

Jedan od najatraktivnijih okršaja prvog kola biće duel između Španca Felisijana Lopesa i Argentinca Huana Monaka, dok će se Ernest Gulbis u prvom kolu sastati sa Ilijom Marčenkom, a Fernando Gonsales sa kvalifikantom.

Parovi prvog kola "Srbija Opena":
Ruben Ramires Idalgo (Španija) - kvalifikant,
Tobijas Kamke (Nemačka) - Blaž Kavčič (Slovenija),
Rikardo Melo (Brazil) - Džon Izner (SAD),
Mihail Kukuškin (Kazahstan) - Somdev Deverman (Indija),
Miša Zverev (Nemačka) -Dudi Sela (Izrael),
Kei Nišikori (Japan) - Janko Tipsarević (Srbija),
Huan Monako (Argentina) - Felisijano Lopes (Španija),
Fernandno Gonsales (Čile) - kvalifikant,
Mihael Berer (Nemačka) - kvalifikant,
Ernest Gulbis (Letonija) - Ilja Marčenko (Ukrajina),
Filipo Volandri (Italija) - Dušan Lajović (Srbija),
Marsel Granoljers (Španija) - kvalifikant



Direktor turnira Srđan Đoković poželeo je svima dobrodošlicu i podsetio je da je ovo treći "Serbia open".

"Turnir će biti u nekom novom izdanju, još bolji i lepši nego ranije. Nadam se da ćemo svi lepo da se provedemo i da ćemo imati srpsko finale - izmedju Đokovića i Troickog", rekao je Đoković.

Serbia open igraće se od 23. aprila do 1. maja u Beogradu na terenima "Teniskog Centra Novak". Šampionu u pojedinačnoj konkurenciji pripašće 250 ATP poena i ček na 66.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve