Nova vest
Tenis

Petak, 22.04.2011.

15:27

Barsa: Španci i Dodig u polufinalu

Prvi reket sveta, Španac Rafael Nadal lako se plasirao u polufinale ATP turnira u Barseloni gde će igrati protiv Hrvata Ivana Dodiga.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nadal je pregazio francuskog tenisera Gaela Monfisa sa 6:2, 6:2, dok je jedini polufinalista ne-Španac Dodig sa 6:4, 2:6, 6:4 eliminisao Felisijana Lopesa.

Kiša je remetila program, ali su do polufinala stigli još David Ferer, koji je i pored povrede sa 6:3, 6:3 izbacio Austrijanaca Jirgena Melcera, kao i Nikolas Almagro koji je istim rezultatom savladao Huana Karlosa Ferera.

Nadal traži šestu titulu u poslednjih sedam godina koliko igra na turniru u prestonici Katalonije, a ni odlaganje meča zbog kiše nije ga sprečilo da brutalnim forhendima obezbedi dva brejka u prvom setu.

Nadal je otpor Monfilsa slomio rano i u drugom setu, zahvaljujući sjajnom dropšotu posle nekoliko lopti u mrežu.

“Pobediti sa 6:2, 6:2 je veoma pozitivan rezultat, bilo je mnogo bolje nego što sam očekivao, veoma sam zadovoljan. Prošle nedelje sam osvojio Monte Karlo, a sad sam u polufinalu Barselone što je super. Nisam mogao bolje početi sezonu na šljaci. Sad moram da nastavim sa radom”, izjavio je posle meča Nadal.

ATP Barselona, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španija) – Gael Monfis (Francuska) 2:0 (6:2, 6:2)
Jirgen Melcer (Austrija) – David Ferer (Španija) 0:2 (3:6, 3:6)
Ivan Dodig (Hrvatska) – Felisijano Lopes (Španija) 2:1 (6:4, 2:6, 6:4)
Nikolas Almagro (Španija) – Huan Karlos Ferero (Španija) 2:0 (6:3, 6:3)

Polufinale:
Rafael Nadal (Španija) - Ivan Dodig (Hrvatska)
Nikolas Almagro (Španija) - David Ferer (Španija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve