Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.04.2011.

17:47

Herojska pobeda Aleksandre i Jelene

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u Svetsku grupu Fed kupa pobedivši selekciju Slovačke u Bratislavi sa 3-2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U odlučujućem duelu dublova Aleksandra Krunić i Jelena Janković napravile su veliki preokret i pobedile Danijelu Hantuhovu i Magdalenu Ribarikovu sa 2:6, 7:5 i 9:7.

Srpske teniserke gubile su sa 1:0 u setovima, 5:1 u drugom i 0:30, ali je usledila neverovatna serija od sedam uzastopno dobijenih gemova naših teniserki i meč je potpuno preokrenut.

U dramatičnom finišu trećeg seta igralo se ’na razliku’, a Jelena i Aleksandra su na kraju ipak trijumfovale posle tri sata i 17 minuta igre. Slovakinje su tri puta servirale za meč, ali Jelena i posebno Aleksandra prikazale su fantastičnu igru i na kraju su potpuno zasluženo slavile.

Slovačka je dva puta vodila, ali je rezultat posle četiri meča ipak bio nerešen. U prvom meču u nedelju Ana Ivanović predala je Donimiki Cibulkovoj meč zbog povrede, ali je nakon toga izjednačila Jelena Janković pobedivši Danijelu Hanthovu sa 2:1 u setovima.

Odlučujući meč loše je počeo po srpski dubl, pošto su Slovakinje odmah oduzele servis i Jeleni Janković i Aleksandri Krunić za vođstvo od 3:0.

Srpske teniserke s uzvratile u naredna dva gema. Prvo su napravile brejk na servis Ribarikove, a zatim je Jelena Janković uz malo problema uspela da zadrži svoj servis za 3:2.

Hantuhova je ostala jedina teniserka koja nije izgbuila svoj servis i posle šestog gema, iako su Jankovićeva i Krunićeva imale dve vezane brejk lopte, a zatim je servis Aleksandre Krunić ponovo popustio i Slovakinje su došle na korak od prvog seta, a taj korak su napravile već u narednom gemu.

U drugom setu Slovakinje su potpuno preuzele kontrolu nad mečom. Bilo je vidljivo da su Ribarikova i Hantuhova znatno uigranije od Jankovićeve i Krunićeve, brzo su povele sa 5:1, ali su onda, verovatno misleći da su završile posao, stale.

Jankovićeva i Krunićeva su tada zaigrale znatno opuštenije i slobodnije, što je rezultiralo neverovatnim preokretom. Odlučujući za drugi set bio je deseti gem kada su srpske teniserke spasile tri meč lopte i iskoristile petu brejk loptu za izjednačenje (5:5).

U naredna dva gema Krunićeva je nastavila sa fantastičnom igrom, pa su ona i Jelena Janković dobile još dva gema i tako sa ukupno šest vezanih izjednačile rezultat u setovima (7:5).

Srpkinje su seriju dobijenih gemova produžile i na početak trećeg seta. Povele su sa 1:0, Hantuhova i Ribarikova su zatim izjednačile, a onda je u trećem gemu glavni sudija skandaloznom odlukom doneo poen Slovakinjama koje su napravile brejk i povele sa 2:1.

Međutim, Aleksandra i Jelena su uzvratile već u sledećem gemu, a sve do 11. gema nije bilo brejk lopti. Tada je mlada Aleksandra Krunić ipak popustila, Slovakinje su napravile brejk, ali se onda u 12. gemu probudila i Jelena Janković koja je odigrala nekoliko sjajnih udaraca i tako donela našem dublu novi brejk (6:6).

Naredna tri gema išla su uz servis, a onda su Jelena i Aleksandra napale, i fantastičnim riternom Krunićeve okončale su duel rezultatom 9:7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve