Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.04.2011.

23:47

Đoković: Pobediću Nadala na šljaci

Najbolji srpski teniser Novak Đoković propustiće turnir u Monte Karlu, a ponovio je da veruje da bi uskoro mogao da pobedi Španca Rafaela Nadala na šljaci.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Đoković na šljaci protiv Nadala ima poražavajući skor 0:9, međutim, posle dva uzastopna trijumfa u finalima Indijan Velsa i Majamija sa mnogo više optimizma u nastavku sezone iščekuje moguće suočavanje sa najboljim svetskim teniserom na njegovom omiljenom terenu.

"Verujem u sebe i smatram da bih uskoro mogao da pobedim Nadala i na šljaci. Međutim, ukoliko želim svetsku poziciju broj jedan moraću da igram dosledno i na gren-slem turnirima. U protivnom, to će činiti Nadal i Rodžer Federer", izjavio je Đoković.

Dvadesettrogodišnji Srbin ima najbolji početak sezone, otkako je Ivan Lendl 1986. godine nanizao 25 uzastopnih pobeda. Ove godine je prosto nezaustavljiv, a na 24 pobede zaredom osvojio je 59 od 65 setova i titule na četiri turnira, uključujući gren slem Australija Open.

"Mislim da sam ove godine drugačiji igrač u svakom pogledu. Fizički i mentalno sam potpuno spreman, osećam se snažno na terenu. Moje samopouzdanje je na najvišem mogućem nivou", istakao je Đoković, navodeći da njegova povreda kolena nije ozbiljna.

"Nemam velikih problema sa kolenom, ali sam osećao neku nelagodnost poslednja tri meseca. Zbog toga sam nosio štitnik, za svaki slučaj. Verujem da će uz malo odmora ta nelagodnost nestati", kaže drugi teniser sveta, naglašavajući da mu je nemerljivo značio trijumf reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, prošlog decembra u Beogradu.

"To je najlepši osećaj koji sam doživeo u tenisu. Bilo je sjajno predstavljati svoju zemlju u takvom trenutku i taj trijumf mi je dao dodatnu energiju, pozitivan podsticaj. Od tada nisam izgubio nijedan meč", objasnio je Đoković.

Najbolji srpski teniser očekuje da će biti potpuno spreman za nastup pred domaćom publikom u Beogradu, gde će krajem meseca biti održan "Srbija Open".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve