Nova vest
Tenis

Sreda, 06.04.2011.

10:47

"Gonzo" definitivno u Beogradu

Bivši peti teniser sveta Fernando Gonzales iz Čilea dobio je dozvolu doktora da se vrati na teren i potvrdio da će mu prvi turnir biti Srbija open.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Organizatori turnira u Beogradu (šljaka, 416.000 evra) dodelili su velikoj zvezdi svetskog tenisa kard. – Završena je šestomesečna rehabilitacija posle operacije i potpuno sam spreman da igram tenis – objavio je na Tviteru popularni Gonzo, a prenosi "žurnal"

Čileanac je trenutno 395. igrač na ATP listi, ali je uzrok tome operacija kuka koju je imao 4. oktobra. Prvi put posle "Ju Es opena" Gonsales će igrati na turniru u Beogradu, a osvajač 11 ATP titula trenirao je sa Dejvis kup timom u Santjagu i sada je u Americi sa novim trenerom Orasijom Matom.

Kao što je poznato, na Srbija openu će od 25. aprila do 1. maja u glavnom žrebu igrati 28 tenisera, od kojih je naravno prvi favorit trenutno najbolji igrač sveta Novak Đoković.

Srpski asovi Viktor Troicki i Janko Tipsarević takođe nastavljaju tradiciju igranja u rodnom gradu, a najveći rivali biće im Garsija, Montanjes, Granoljers, Lopes, Ramires (Španija), Monako (Argentina), Izner (SAD), Nišikori (Japan), Devarman (Indija), Sepi i Volandri (Italija), Kukuškin (Kazahstan), Kamke (Nemačka), Melo (Brazil), Berer (Nemačka) i Kavčič (Slovenija).

U kvalifikacijama 23. i 24. apila igraće 32 tenisera, u glavni žreb idu četvorica najboljih, još dve vajld karte i dva „specijalna izuzetka“. Najvažniji cilj je da se našim mladim i perspektivnim igračima omogući da u Beogradu osvoje dragocene poene, a organizator je obećao da će kao i uvek o tome brinuti sa posebnom pažnjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve