Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.04.2011.

11:39

Tenis dobio novog kralja!

Nakon još jednog epskog finala u kome je igrao i pobedio Rafaela Nadala, inostrani mediji ponovo se utrkuju u hvalospevima na račun Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Ko je trenutno najbolji teniser na svetu”, “Novak pametan u Majamiju” (Miami Wise), “Novo rivalstvo koje će obeležiti novu eru tenisa je počelo...” samo su neki od naslova kojim novinari ESPN-a, BBC-ja, Yahoo sportsa” opisuju finale u Ki Biskejnu.

I upravo je kolumnista “Yahoo sportsa” Kris Čejs možda i najbolje opisao šta je viđeno u Majamiju, i šta će ljubitelji teisa gledati u mesecima i godinama koje dolaze:

Prvo, najveće rivalstvo svetskog tenisa više ne uključuje Rodžera Federera, drugo i još važnije, najbolji teniser na svetu u ovom trenutku ne zove se Rafael Nadal...”

Veliku seriju pobeda, koja u ovoj eri tenisa u 21.veku ima posebnu težinu, pojedini novinari nazivaju “ majkom svih teniskih nizova pobeda do sada” ("the mother of all hot streaks")

Meseci i godine koji dolaze daće odgovor na pitanje gde će se u istoriju tenisa smestiti Novak Đoković. Nema dileme da Đoković u ovom trenutku igra najbolji tenis na svetu, a niz od 24 pobede, verovatno će biti nastavljen u Monte Karlu gde će Novak na startu turnira imati nešto lakše protivnike.

Ono što takođe privlači posebnu pažnju svetskih medija, je izuzetna fizička pripremljenost Đokovića, koji je u toplom i vetrovitom nedeljnom danu na kraju dobio Nadala njegovim oružjem:

Njegova mentalna snaga je oduvek bila jaka, ali je u nedelju impresionirala fizička, na kraju je Španac bio taj koji se prvi umorio. Uz sve tradicije koje je srušio, Novak više neće slušati priče kako mora da izgubi jak meč po velikim vrućinama” piše u svojoj kolumni Čejs.

Gledajući činjenicu da su gotovo vršnjaci, da su u najboljim teniskim godinama, ovo je novo rivalstvo svetskog tenisa, i najbolje što on može da ponudi. Poslednjih 5 godina bilo je to Rafa i Rodžer. Sada je Rafa i Nole, ili “Vamos! Ajde! kako je efektno na kraju poentirao Čejs.

Počelo je...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve