Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.03.2011.

19:01

Dokićevoj turnir posle devet godina

Australijska teniserka Jelena Dokić osvojila je prvi WTA trofej posle devet godina, trijumfom u Kuala Lumpuru.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dokićeva je sa 2:6, 7:6, 6:4 savladala Čehinju Lusi Safarovu posle 160 minuta igre u finalnom meču turnira u Maleziji.

Dokićeva je na putu do trofeja eliminisala prvu nositeljku Frančesku Skjavone još u prvom kolu, dok je u četvrtfinalu bila bolja od srpske teniserke Bojane Jovanovski.

Čehinja je lako dobila prvi set, ali je bivša teniserka Srbije postal potpuno ravnopravna, te velikom borbom izjednačila u setovima dobivši taj-brejk sa 11:9. U odlučujućem setu “padali” su servisi na obe strane, Safarova je povela 3:1, ali je Dokićeva potom vezala tri gema i posle još jednog brejka povela 5:4.

Treći, odlučujući set obeležili su brejkovi na obe strane. Safarova je, činilo se, ključnu prednost stekla kada je povela sa 3:1, međutim, njena protivnica, uporna da napokon osvoji trofej posle skoro decenije "lutanja", uspela da izjednači (3:3), a zatim i da povede sa 5:4 posle još jednog brejka. Jelena je, tada konačno dobila jedan gem na svoj servis i tako osvojila titulu na turniru vrednom 220 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve