Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.02.2011.

09:45

Novi trofej za Davida Ferera

Španski teniser David Ferer drugu godinu u nizu šampion je u Akapulku, pošto je u finalu savladao zemljaka Nikolasa Almagra sa 7:6 (7-4), 6:7 (2-7), 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Ferer je prekinuo seriju Almagra od 13 uzastopnih pobeda i došao je do 11. trofeja u karijeri, drugog ove sezone posle Oklenda.

Šesti teniser sveta za trijumf je nagrađen sa 264 hiljade dolara i 500 bodova, dok će Almagro dobiti 122 hiljade. U međusobnom skoru sada je 6:0 za Ferera.

U ženskoj konkurenciji u Akapulku titulu je osvojila Žisela Dulko iz Argentine, koja je u finalu pobedila Aranču Paru Santonju iz Španije sa 6:3, 7:6 (7-5).

Dulko je prva Argentinka koja je slavila u Meksiku, a prethodno su u finalu igrale Paola Suares i Marijana Dijas-Oliva.

Dulko je povela sa 6:3, 5:1 i tada se činilo da će Španjolka biti lak plen, ali Para Santonja je uzela pet gemova u nizu i potom imala tri uzastopne set lopte na svoj servis. Tada je usledio novi preokret, Dulko je osvojila osam poena u nizu i ubrzo stigla do trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve