Nova vest
Tenis

Subota, 26.02.2011.

19:11

Zvonarjova stala Voznijaki na put

Ruska teniserka Vera Zvonarjova pobedila je Karolinu Voznijaki iz Danske sa 6:4, 6:4 u finalu „Katar opena“ u Dohi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Zvonarjova je tako ’probila led’ i osvojila prvu titulu posle više od godinu dana – poslednji put bila je šampionka u Pataji 14. februara prošle godine.

Ukupno je Ruskinja osvojila samo pet poena više od rivalke (78:73), skoro svaki gem bio je neizvestan, ali je Ruskinja bolje igrala ključne poene i zasluženo je došla do 11. trofeja u karijeri.

Voznijaki je osvojila titulu u Dubaiju prošle nedelje, sada je stigla do finala i odigrala je sasvim solidno, ali je Zvonarjova bila bolja.

U prvom setu Ruskinja je realizovala obe brejk lopte, a prva teniserka sveta samo jednu od četiri, pa je Zvonarjova povela.

U drugom setu igralo se u naletima – Voznijaki je povela 2:0, ali je Ruskinja preokrenula na 4:2. Već pri rezultatu 5:3 Zvonarjova je trebalo da dobije meč loptu jer je loptica posle njenog bekhenda završila na liniji. Sudija je rekao da je to aut, ’sokolov oko’ pokazalo je drugačije, ali Ruskinja nije imala više ’čelendža’.

Ipak, to je nije omelo, naredni gem odigrala je koncentrisano, agresivno i realizovala je drugu meč loptu – 6:4, 6:4 za jedan čas i 49 minuta igre.

Sada je međusobni skor izjednačen – 4:4. Zvonarjova je za titulu dobila 111 hiljada dolara i 470 bodova, a Voznijaki je pripalo 60,700 i 320 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve