Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.02.2011.

17:10

Soderling pokorio i Marsej

Robin Soderling osvojio je treći trofej ove sezone, pošto je u finalu turnira u Marseju pobedio Marina Čilića iz Hrvatske sa 6:7 (8-10), 6:3, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Šveđanin je prethodno slavio u Brizbejnu i Roterdamu, dobio je 17 od 18 mečeva ove sezone, a poražen je jedino u osmini finala Australijan opena od Aleksandra Dolgopolova.

Soderling je drugi put u karijeri dobio Čilića, pošto je prethodno bio bolji na Rolan Garosu prošle godine, a za titulu će biti nagrađen sa 250 bodova i 93,450 evra.

Soderling je u taj brejku prvog seta spasao četiri set lopte, ali je na petoj iz riterna bekhendom poslao lopticu u aut i tako izgubio set.

U drugom setu presudan je bio sedmi gem, kada je Šveđanin forhend paralelom napravio brejk za 4:3. Potom je osvojio još dva gema u nizu i izjednačio.

U trećem setu odlučio je jedan brejk Soderlinga, dok Hrvat nije napravio nijednu brejk šansu. Asom je prvi nosilac došao do tri meč lopte i realizovao je već prvu za pobedu u dva sata i šest minuta dugom meču.

U konkurenciji parova slavili su Robin Hase i Skupski iz Velike Britanije, koji su dobili francusku kombinaciju Beneto/Conga sa 6:3, 6:7, 13:11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve