Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.02.2011.

18:43

Kvitova nadigrala Kim za trofej

Češka teniserka Petra Kvitova pobedila je u finalu turnira u Parizu Kim Klajsters iz Belgije sa 6:4, 6:3 i tako je osvojila treću titulu u karijeri.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Želela bih da posvetim trofej dedi koji je preminuo prošle nedelje. Igrala sam za njega", rekla je Kvitova.

“Srećna sam, šta još da kažem? Kada imate Kim naspram sebe, nemate šta da izgubite. Morala sam prva da napadam”, dodala je Čehinja, koja je prošle godine igrala polufinale Vimbldona i nedavno četvrtfinale na Australijan openu.

Belgijanka je imala problema sa vratom i delovala je pomalo umorno, ali nije želela da traži izgovore za porat.

"Mislim da je Kvitova u poslednjim mečevima u kojima sam pobedila,pokazala odličan tenis, ali nije imala dovoljnu čvrstinu. Ovo finale je odigrala na nivou i zaslužila je da pobedi. Bila je bolja".

Kim Klajsters je plasmanom u finale turnira u Parizu obezbedila prvo mesto na WTA listi, na kojem će od ponedeljka zameniti Karolinu Voznijaki iz Danske.

Kvitova je trenutno na 18. poziciji, a prethodna dva trofeja uzela je u Hobartu 2009. i u Brizbejnu početkom ove godine. Za trijumf u Parizu nagrađena je sa 470 bodova i 103 hiljade dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve