Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.02.2011.

19:47

Ivan Dodig trijumfovao u Zagrebu

Hrvatski teniser Ivan Dodig osvojio je prvi trofej u karijeri, pošto je u finalu turnira u Zagrebu pobedio osmog nosioca Mihaela Berera sa 6:3, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na putu do titule 26-godišnji Dodig eliminisao je Granoljersa, Marčenka, Ljubičića, Garsija-Lopesa i Berera.

"Ovo je najsrećniji dan u mom životu, uživao sam u svakom trenutku. Iskreno, teško sam se zamišljao kao pobednika, ali verovao sam da mogu dobro da igram i to se dokazalo", izjavio je hrvatski teniser, koji je za trijumf nagrađen sa 72,600 dolara i 250 bodova.

Dodig do turnira u Zagrebu nijednom nije igrao polufinale na nekom od ATP turnira, ali treme nije bilo u finalu jer je već u drugom gemu napravio brejk i za 38 minuta dobio prvi set.

Potom je u četvrtom gemu drugog seta spasao četiri brejk lopte, a zatim je u sedmom gemu momak iz Međugorja napravio ključni brejk i došao do trijumfa.

"Jedno je sigurno, jednostavno me publika ponela. Igrao sam poen po poen, nisam uopšte razmišljao o pobedi ili porazu. Uživao sam u celom meču. Rezultat toga je bio strašan, na četiri brejk lopte Berera odservirao sam četiri asa, a to je velika stvar. Šta dalje? Sledeći izazov je Top50 i nadam se da ću to i postići".

Treću godinu u nizu neki hrvatski teniser osvojio je trofej u Zagrebu, a prethodne dve godine šampion je bio Marin Čilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve