Nova vest
Tenis

Subota, 05.02.2011.

21:12

Jovanovski: "Kasno sam ušla u meč"

Posle prvog dana Federejšn kup duela Srbije i Kanade rezultat je 1:1. Nakon poraza Krunićeve od Marino, bod Srbiji donela je Bojana Jovanovski.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jovanovski je izjavila da je "kasno ušla u meč" sa Kanađankom Aleksandrom Voznijak, jer je dugo imala tremu.

On je ocenila da ju je dugo pratila trema i da je tek kod rezultata 4:3 za Voznijak u drugom setu, počela da igra bolje.

"Nadam se da će sutra biti bolje od početnog meča. Za mene je najvažnija pobeda i žao mi je Aleksandre Krunić što je izgubila, ali će to sigurno pomoći pred sutrašnji duel koji može da dobije", rekla je Jovanovski na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, u meču sa Rebekom Marino igraće mnogo bolje, jer je u pojedinim trenucima igrala bez kontrole.

"Marino je danas bila dobra, ali zbog treme nije igrala najbolje. Protiv mene će sigurno podići igru, jer nema šta da izgubi. Prvi mečevi nisu laki i očekujem da sutra obe odigramo mnogo bolje", rekla je Jovanovski.

Kanadska teniserka Aleksandra Voznijak izjavila je posle duela sa Bojanom Jovanovski da je meč bio težak, protiv jako dobre protivnice i da se nada da će sutra biti mnogo bolje.

"Drago mi je što sam se nakon pet meseci vratila na teren posle povrede. Zadovoljna sam svojim nastupom i osećam da mogu iz meča u meč da igram sve bolje", rekla je Voznijak posle meča.

Ona je ocenila da je Jovanovski igrala prilično agresivno i da je terala u bezilazne situacije kada je mogla samo da se brani.

"Bojana je zuzetno jaka i igrala je dobro večeras. Ja sam pokušala da igram najbolje što mogu i koristila sam svaku priliku za napad", rekla jke Voznijak.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je očekivao da će posle prvog dana rezultat biti 1:1, ali i a ga je iznenadio odličan debi Aleksandre Krunić, koja je bila "blizu iznenađenja, ali nažalost nije uspela".

"Bojani čestitam na dobroj partiji, iako je u pojedinim delovima meča Voznijak odigrala taktički odlično i bila glavni krivac što se ona mučila. Ovo je jedna od najvažnijih pobeda u njenoj karijeri", rekao je Vraneš.

Na pitanje da li će menjati igračice u sutrašnjim singl mečevima, on je odgovorio da razmišlja o izmenama, ali da neće da otkrije kombinacije.

"Svi smo neprijatno iznenađeni igrom Aleksandre Voznijak i trudićemo se da priprmimo što bolju kombinaciju za sutrašnje singlove i dubl meč", rekao je Vraneš.

Selektor kanadske Fed kup reprezentacije Silvijan Bruno rekao je da je očekivao teške mečeve i da su takvi i bili.

On je ocenio da je Krunić pokazala da ima dosta snage i sve u kanadskom timu iznenadila dobrom igrom i dodao da je za Rebeku Marinu to bilo odlično iskustvo kada je pokazala kako se srcem igra za reprezentaciju.

"Smatram i da je Voznijak igrala dobro, ali joj publika nije dozvolila bolji nastup, jer je odlično navijala za Srbiju, a protiv Kanade", rekao je Bruno i naglasio: "Kanadska selekcija je došla u Novi Sad da se bori i pobedi".

Prema njegovim rečima, uoči današnjeg mečeva u kanadskom timu nisu razmišljali u rezultatu i da 1:1 nakon prvog dana nema nikakve veze.

On je najavio je da će se uveče sastati sa igračicama, ali i da je u suštini zadovoljan mečevima, jer su obe igračice opravdale očekivanje i mogu u nedelju da igraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve