Nova vest
Tenis

Subota, 05.02.2011.

15:44

Fed kup: Bojana izjednačila na 1-1

Posle prvog dana duela prvog kola druge grupe Fed kupa rezultat u meču Srbija – Kanada je izjednačen.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom meču dana Rebeka Marino pobedila je Aleksandru Krunić sa 6:3, 3:6, 7:5, da bi izjednačenje donela Bojana Jovanovski pobedivši Aleksandru Voznijak sa 6:4 i 7:5.

U nedelju će od 14 sati igrati Jovanovski i Marino, a onda Krunić i Voznijak. Na kraju takmičenja Tamara Čurović i Ana Jovanović igraće dubl protiv Šeron Fičman i Mari-Iv Peletije.

Aleksandra Krunić dobro se držala u prvom setu protiv favorizovane Marino, ali je ipak u finišu popustila. Srpska teniserka spasila je tri brejk lopte do osmog gema kada je Kanađanka napravila brejk, povela sa 5:2, a zatim i odservirala za 1:0 u setovima.

Kanađanka Marino je i drugi set počela dobro, došla je u prvom gemu do brejk lopte, ali se tada dogodio veliki preokret u igri Aleksandre Krunić. Srpska teniserka dobila je narednih 11 poena, i od izgubljene situacije došla je do vođstva od 3:0 u drugom setu.

U nastavku seta 17-godišnja srpska igračica zadržala je još tri svoja servis gema i tako izjednačila rezultat u setovima na 1:1.

Treći set bio je kombinacija prva dva. Rebeka Marino je dobila prvih pet gemova i činilo se da će ubedljivo slaviti, ali se umalo dogovdio nesvakidašnji preokret. Aleksandra Krunić počela je da igra bez pritiska, uspela je da izjednači na 5:5, a onda je u 11. gemu propustila brejk loptu i veliku priliku da povede sa 6:5.

Kanađanka Marino to je iskoristila, a onda u sledećem gemu napravila brejk za konačnih 7:5.

U drugom meču dana Bojana Jovanovski je protiv Aleksandre Voznijak, inače 138. na WTA listi, počela dobro, ali je u prvom setu pokazivala znake nervoze. Srpska teniserka napravila je rani brejk, ali je u prvom setu dva puta izgubila svoj servis.

Međutim, suv kvalitet došao je do izražaja, Bojana se odlično kretala, od četiri brejk prilike iskoristila je tri i dobila prvi set rezultatom 6:4.

Sličan je bio i drugi set, a sličan je bio i konačan ishod. Imala je Kanađanka ćak sedam brejk lopti u tom periodu, ali je iskoristila samo jednu, dok je Bojana Jovanovski na drugoj strani od šest prilika napravila dva brejka i tako ipak posao završila u dva seta što je i najvažnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve