Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.02.2011.

14:30

Đoković: Vimbldon mi je najvažniji

Novak Đoković potvrdio je da će učestvovati na Kvinsu, pripremnom turniru pred Vimbldona, a osvajanje GS turnira u Londonu naveo je kao prioritet.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

„Kvins ima vrhunske travnate terene, divna je atmosfera, uvek su pune tribine i tamo se dobro osećam“.

„Rafa i ja smo igrali neverovatan meč u finalu 2008. godine i tada sam bio najbliži tituli na travi. Zaista želim dobro da se pokažem na Kvinsu i Vimbldonu ove godine. Vimbldon je najvažniji turnir u godini za mene“, izjavio je najbolji srpski teniser.

Posle osvajanja drugog Australijan opena i još dva finala na US openu, Novak želi da se pokaže i na šljaci i na travi.

„U Melburnu sam se osećao zaista brzo na terenu, a to je odličan znak. Još imam mnogo posla da uradim jer svaka podloga zahteva drugačiju taktiku, drugačiji stil igre, ali mislim da imam dovoljno dobru igru da doguram do kasne faze Grend slem turnira“.

Đoković je uveren da ima sve što je potrebno za nove uspehe.

„Potrebno je samo da sklopim neke stvari. Sada je sve u redu psihološki, a fizički sam uvek bio vredan radnik, spreman i postajem sve jači. Mislim da sam došao do faze kada osećam da mogu da stignem bilo koju lopticu na terenu“.

Turnir na Kvinsu igra se 6-12. juna, a potom na red dolazi Vimbldon (20.jun-3.jul) koji će televizija B92 direktno prenositi.

Analizu igre Novaka Đokovića pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve