Nova vest
Tenis

Sreda, 02.02.2011.

11:44

Zloupotreba lika Jelene Janković

Lik srpske teniserke Jelene Janković, bez njenog znanja i odobrenja, našao se na razglednicama koje su reklama za banku sperme u Švajcarskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na razglednici na kojoj je Jelenin lik piše „Donatori, izvolite“. Reč je o montaži njene fotografije sa jednog meča, gde je Jankovićeva napravila specifičan izraz lica, što je izdavaču iz Nemačke, firmi „Modern tajms“ izgledalo kao mamac.

Kada se ta vest pojavila u švajcarskim medijima, izdavači su povukli publikaciju, koja se prodavala za dva švajcarska franka, i počeli da se izvinjavaju.

„Naložili smo da se sa svih naših prodajnih punktova povuku ove razglednice. Naš cilj nije da prodajom povređujemo prava ličnosti“, izjavila je predstavnik za štampu Stefanija Misteli.

Vlasnik kioska, preduzeće “Valora”, upućuje na nemačkog isporučioca “Modern tajms”, kompaniju koja širom evrope prodaje takve, navodno duhovite, razglednice.

“Niko od nas nije znao da je reč o gospođici Janković. Veoma nam je žao i naravno da joj se izvinjavamo”, rekao je direktor ove kompanije Andreas Mamero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve