Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

14:47

Fed kup: Srbija bez Jelene i Ane!

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš objavio je spisak igračica za duel protiv Kanade u prvom kolu Svetske grupe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na spisku nema najboljih teniserki Srbije Jelene Janković i Ane Ivanović.

U odsustvu Jankovićeve i Ivanovićeve, Srbiju će petog i šestog februara u novosadskom ’Spensu’ predstavljati Bojana Jovanovski (58. na WTA listi), Aleksandra Krunić (284), Ana Jovanović (322) i Tamara Čurović (623).

Jankovićeva je na svom zvaničnom sajtu izdala saopštenje povodom odluke da ne nastupi za Fed kup tim. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sa velikim žaljenjem obaveštavam sve moje fanove, prijatelje belog sporta, da ovog puta nisam u mogućnosti da nastupim u mečevima Fed kupa – Srbija protiv Kanade. Ovu odluku sam donela teškog srca jer smatram da je velika čast i obaveza svakog sportiste da igra za reprezentaciju svoje zemlje. Kao što znate imala sam operaciju oka koja je došla u nezgodno vreme za mene, kada su pripreme za sledeću sezonu trebale da budu u najvećem jeku, tako da nisam imala vremena da sebe dovedem do željene forme. Samim tim došlo je do lošeg rezultata na prvom gren slemu u 2011. godini i velikog razočarenja sa moje strane. Svesna sam da u ovom trenutku treba da dovršim svoje pripreme da bih mogla da pružim svoj maksimum na sledećem nastupu za Fed kup reprezentaciju. Iz istih razloga nisam prijavila učešće ni na turniru koji sledi odmah nakon ovog Fed kupa.

S druge strane raduje me dolazak mlađih igračica u Fed kup tim Srbije prevođenih Bojanom Jovanovski, Aleksandrom Krunić i Tamarom Čurović, Ana Jovanović je iskusna reprezentativka, tako da se nadam da će one dati svoj doprinos našoj reprezentaciji i uspeti da ostvare pobedu nad Kanadom. Želim im puno sreće i uspeha i nadam se da ću im se pridružiti već u narednom meču reprezentacije.

Ukoliko mi se forma u narednih nedelju dana poboljša ja ću se svakako pridružiti timu Srbije u meču protiv Kanade, ali u svakom slučaju biću svim srcem uz naš tim.“

Selektor Dejan Vraneš izjavio je da nakon odustajanja Jelene i Ane naš tim više nije favorit protiv Kanade. Ivanovićeva je nakon ispadanja sa Australijan opena selektoru Vranešu saopštila svoje rezloge odustajanja.

“Ovo je tim sa kojim ćemo nastupiti u meču protiv Kanade. Sigurno je da izostankom Jelene i Ane nismo više favoriti u ovom susretu. U ovom trentuku meč je otvoren, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat i pobedimo Kanadu”.

Izmene u timu su moguće, a selektori imaju pravo promene igračica sve do žreba koji je na programu 4. februara 2011. u Novom Sadu, kada će biti poznati i konačni spiskovi reprezentacija, kao i raspored samih mečeva, odnosno ko će nastupiti prvi a ko drugi.

Podsetimo, meč Fed kupa se igra u dva dana (za razliku od Davis cupa koji se igra tri dana). Prvi dan su na rasporedu dva singla, dok se drugi dan igraju najpre dva singla i na kraju dubl meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve