Nova vest
Tenis

Utorak, 25.01.2011.

12:25

Novak se raduje duelu sa Rodžerom

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je srećan što je Tomaša Berdiha savladao sa 3-0 u četvrtfinalu Australijen Opena, ali i da iščekuje meč sa Federerom.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Đoković je pobedu nad šestim nosiocem odneo rezultatom 6:1, 7:6, 6:1, posle dva i po sata igre.

"Mislim da sam pokušavao da promenim tempo i nateram ga da pogreši i da prati moju igru. Berdih ima odlične i snažne udarce. U drugom setu smo bili izjednačeni i drago mi je da sam i tu odneo pobedu, to mi je bilo mnogo bitno", rekao je Đoković posle meča.

Iako je Berdih na trenutke bio briljantan, presudila je Đokovićeva konstantnost, odličan ritern i kvalitetni i precizni forhendi. Ipak, sredinom drugog seta, treći nosilac se požalio na probleme sa sočivom , koje "vuče" već neko vreme.

"Ponekad imam probleme sa sočivima, ali danas to nije bilo ozbiljno".

Srpski teniser je posebno dobro odigrao u trećem setu, jer, kako navodi, tada je mogao da se opusti.

"Nakon što sam osvojio drugi set, poraslo mi je samopouzdanje. Kada sam imao dva nula, malo sam se opustio i mogao sam hrabrije da odigram neke udarce", dodao je Đoković.

Ipak, na pitanje da li je možda ponovo vreme da osvoji prvi Gren slem u sezoni, Novak je samo prokomentarisao da mu na putu do titule tek predstoje najveće prepreke.

"Idem polako, jedan po jedan meč. Ako nastavim da igram ovako, a mislim da igram dobro, imam dobre šanse. Sledeći je Rodžer, najbolji igrač svih vremena, a to će biti veoma teško. Ipak, veoma se radujem tom susretu“, rekao je Đoković, čiji će protivnik u polufinalu biti Rodžer Federer.

Švajcarac je u četvrtfinalu lako savladao sunarodnika Stanislasa Vavrinku 6:1, 6:3, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve