Nova vest
Tenis

Sreda, 19.01.2011.

02:30

AO: Voznijaki izgubila samo gem

Prva teniserka sveta Karolina Voznijaki deklasirala je Vaniju King iz SAD-a sa 6:1, 6:0 u drugom kolu Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Dankinja je bila superiorna tokom celog meča, imala je samo osam neiznuđenih grešaka i tako je došla do prvog ubedljivog trijumfa ove sezone.

U borbi za plasman u osminu finala Voznijaki će igrati sa Dominikom Cibulkovom, koja je sa 2-1 u setovima dobila Albertu Brijanti. Voznijaki je najbolji rezultat u Melburnu imala 2008. i 2010. godine, kada je stizala do osmine finala.

Voznijaki je igrala svoju standardnu, defanzivnu igru i tokom celog prvog seta napravila je samo tri neiznuđene greške. Kingova, trenutno 88. na WTA listi, jednostavno nema dovoljno ubojite udarce za igračicu kalibra Belgijanke i ni na koji način nije mogla da joj parira. Pokušala je nekoliko puta da izađe na mrežu, ali to nije dalo željeni rezultat.

U drugom gemu Amerikanka je imala jednu brejk šansu, nije je iskoristila, a posle toga je Voznijaki potpuno preuzela kontrolu i do kraja seta izgubila je samo jedan gem.

Kratki period bolje igra 21-godišnja Kingova je imala početkom drugog seta, kada je napadima iz forhenda pokušala da poremeti suparnicu. Međutim, Voznijaki je bila ’kao zid’, uzela početna dva gema i do kraja lako slavila – 6:1, 6:0 za 58 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve