Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2011.

16:02

AO: Trećeg dana petoro Srba

Trećeg dana Otvorenog prvenstva Australije na teren će petoro srpskih tenisera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Đoković, Viktor Troicki i Janko Tipsarević igraju u singu, dok Nenad Zimonjić i Bojana Jovanovski počinju takmičenje u dublu.

Prvi će na teren Tisarević koji igra drugi meč na Hajsens areni protiv deevtog nosioca Španca Fernanda Verdaska. Srpski teniser je dva puta savladao Španca u dosadašnja tri međusobna okršaja, u oba slučaja 2008. godine, dok je Verdasko bio bolji u Valensiji 2009.

Program na istom terenu zatvara Novak Đoković protiv Hrvata Ivana Dodiga. U jedinom međusobnom duelu, treći reket sveta je zabeležio pobedu pre dve godine na turniru u Marselju (6:1, 6:4).

Viktor Troicki pretplatio se na teren broj 18 na kojem je igrao i meč prvog kola. Protivnik srpskom teniseru biće Francuz Nikola Mau sa kojim se do sada nije sastajao.

U sredu startuje i dubl Nenad Zimonjić – Mikael Ljodra koji se u prvom kolu sastaje sa kombinacijom Hanesku - Anderson. Bojana Jovanovski je u utorak bila uspešna u singlu, a u sredu je očekuje dubl. U paru sa Amerikankom Lepčenko igra protiv Japanke Date Krum i Kineskinje Šui Žang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve