Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.01.2011.

04:38

Voznijaki preko Dulko do 2. kola

Prva teniserka sveta Karolina Voznijaki pobedila je Žiselu Dulko iz Argentine sa 6:3, 6:4 u prvoj rundi Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Strpljiva igra i oslanjanje na defanzivnu taktiku doneli su Dankinji trijumf, a za prolaz u treću rundu boriće se sa boljom iz duela Tamire Pašek i Vanije King.

Očekivao se jači otpor 25-godišnje Dulko, koja je trenutno 48. na WTA listi, ali preveliki broj grešaka (38) onemogućio ju je da se ozbiljnije suprotstavi Voznijaki. Argentinka je doduše imala i 37 direktnih poena.

Dankinja je pre meča opisala Dulko kao „nezgodnu rivalku koja može da vrati mnogo loptica“, ali je Argentinka tokom najvećeg dela meča igrala vrlo ofanzivno. Na samom početku ju je služio i servis, ali je Voznijaki u šestom gemu dočekala pad protivnice i napravila ključni brejk za osvajanje prvog seta.

Prvi set odlučila je jedna šansa za brejk, a u drugom su teniserke bile znatno nesigurnije na svoj servis. Voznijaki je brzo povela sa 2:0, a potom je Dulko propustila šest brejk lopti. Dankinja se izvanredno kretala, ali je i Dulko počela da pogađa linije i zagorčava joj život. Tako je spasla nekoliko brejk lopti, a zatim i anulirala brejk zaostatka – 4:4.

Međutim, Voznijaki momentalno pravi novi brejk pošto je Dulko forhendom pogodila mrežu, a zatim izvrsnim napadom iz forhenda koristi drugu meč loptu za konačni trijumf posle tačno 100 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve