Nova vest
Tenis

Subota, 15.01.2011.

11:47

Troicki bez titule u Sidneju

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u finalu ATP turnira u Sidneju od Francuza Žila Simona sa 7:5, 7:6 (4).

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Srpski teniser je imao prednost od 3:0 u drugom setu, ali je Simon vezao četiri uzastopna gema i na kraju slavio u taj-brejku posle 116 minuta igre.

Ovo je bilo četvrto finale za Troickog i peti poraz od francuskog tenisera, 41. na ATP listi. Srpski teniser je plasmanom u finale zaradio 40.000 dolara i 130 ATP poena. Simonu je to bio osmi trofej u karijeri.

Prva dva gema teniseri su uzeli poene na svoj servis, da bi odmah zatim Troicki došao do brejka i poveo sa 2:1. Ipak, već u narednom gemu, Simon pravi brejk bez izgubljenog poena, a Troicki je u tom momentu imao već sdam neiznuđenih grešaka. Nervoza je bila primetna kod srpskog tenisera, što je Francuz iskoristio i poveo sa 3.2. Posle 3:3, Simon ponovo bez izgubljenog poena dolazi do gema. U narednom, Troicki je imao 40:0, ali je nizom grešaka, uključujući i prvu duplu servis grešku, pustio protivnika da dođe do 40:40. Zahvaljujući snažnom servisu, srpski teniser u teškom gemu ipak dolazi do 4:4.

U nastavku, Troicki je više izlazio na mrežu što je i rezultovalo prilikom za brejk. Posle izjednačenja Simona Troicki dolazi do nove brejk prilike, ali je Francuz ipak došao do 5:4. Simon je dobro počeo deseti gem poveo sa 30:0, a Troicki svojom 19. neiznuđenom greškom daje protivniku dve set lopte. Srpski teniser je ipak izjednačio, ali Simon dolazi do treće set lopte koju Troicki hrabrom igrom spašava. Novim asom, Troicki konačno dolazi do gem lopte i izlaskom na mrežu, prisiljava Simona na grešku, pa je rezultat bio 5:5. Posle velike borbe, Simon je poveo sa 6:5, a posle 58 minuta borbe, Francuz novom neiznuđenom greškom Troickog dolazi do 7:5 i vođstva u setovima.

Troicki je odlično počeo drugi set i odmah oduzeo servis Simonu, da bi zatim na svoj servis došao do 2:0. U trećem gemu, Simon je imao dve gem lopte ali Troicki okreće i koristi drugu brejk priliku i dolazi do vođstva od 3:0. U možda i ključnom gemu meča, Simon odmah vraća brejk i smanjuje na 3:1. Francuz je nastavio sa dobrom igrom i posle osvojenog gema na svoj servis, Simon dolazi u priliku da nadoknadi i drugi brejk, što i čini. Odmah zatim, osvaja i četvrti uzastopni gem. Nakon toga, Troicki izjednačuje, a u devetom gemu ne koristi prednost od 30:0 i dozvoljava protivniku da ponovo povede.

Posle 5:5, Troicki se budi i dolazi do dve brejk lopte što i iskorišćava i uspeva da povede sa 6:5. Simon je ponovo dobija dve prilike da nadoknadi brejk, ali Troicki asom izjednačuje. Ipak, srpski teniser iz blizine pogađa mrežu pri prednosti Simona i meč ulazi u taj-brejk. Francuz je uspeo da iskoristi nervozu Troickog i da na kraju trijumfuje sa 7:4 u taj brejku.

Simonu je pripao ček na 77.000 dolara i 250 ATP poena, dok je Troicki zaradio 130 bodova, pošto je prošle godine stigao do drugog kola. Srpski teniser bi od ponedeljka u najboljem slučaju mogao da zauzme 24. mesto na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve