Nova vest
Tenis

Sreda, 12.01.2011.

07:50

Jovanovski u polufinalu Sidneja!

Bojana Jovanovski stigla je do polufinala WTA turnira u Sidneju pobedom nad Flavijom Penetom iz Italije - 6:4, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duel devetnaeastogodišnje Beograđanke i Italijanke, 24. na listi najboljih teniserki sveta, trajao je jedan čas i 18 minuta. Bojana u polufinalu igra sa Kineskinjom Na Li.

Srpska igračica u glavni žreb turnira u Australiji došla je posle tri trijumfa u kvalifikacijama, a na isti način nastavila je da igra ove nedelje. Plasman u polufinale joj je najveći uspeh u karijeri.

Na turniru koji se igra za nagradni fond od 618.000 dolara, ona je pre Penete savladala Kaju Kanepi iz Estonije i Aravan Rezai iz Francuske.

U duelu sa Italijankom, Jovanovski je čak šest puta pravila brejk, pa je duel završen u tako kratkom vremenskom periodu.

Naredna protivnica srpske igračice Kineskinja Li je u četvrtfinalu bila uspešnija od Ruskinje Svetlane Kuznjecove sa 2:1 - po setovima 3:6, 7:6(7:4), 6:3.

Plasmanom u polufinale Jovanovski je zaradila 29.500 dolara i 200 WTA poena, što joj garantuje napredak od minimum 20 pozicija na listi najboljih igračica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve