Nova vest
Tenis

Subota, 08.01.2011.

17:49

Federer lako do titule u Dohi

Švajcarac Rodžer Federer osvojio je ATP turnir u Dohi pobedivši u finalu branioca trofeja Nikolaja Davidenka sa 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Federer je tako postao prvi teniser koji je turnir u prestonici Katara osvojio tri puta.

U finalnom duelu Federer je demonstrirao silu protiv stare mušterije, i tako pobedio 15. put u 17 međusobnih duela sa Davidenkom.

Bilo je ovo 95. ATP finale za Federera i 67. titula. Davidenko je u Dohi pokušao da ponovi podvig napravljen prošle godine kada je u polufinalu i finalu pobedio Federera i Nadala. Ovoga puta Rus je u polufinalu savladao Španca, ali Federer je ipak bio preveliki zalogaj.

Već na startu meča Švajcarac je oduzeo servis Davidenku, i tako nagovestio lagan trijumf. Rus je u nastavku uspeo da se konsoliduje, ali Federer je bio previše dobar na svom servisu što pokazuje i statistika.

Federer je tokom celog meča osvojio 79% poena kada ubaci prvi, i 76% kada ubaci drugi servis, pa Davidenko na celom meču nije imao nijednu brejk loptu. 29-godišnjak iz Bazela ponovo se sjajno kretao, ponovo je igrao veoma agresivno a, što je za njegvu igru izuzetno važno, odlično ga je služio i bekhend.

Turnir u Dohi igran je nagradni fond od milion i 24 hiljade dolara, a Federeru je za trijumf pripalo 177 hiljada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve