Nova vest
Tenis

Subota, 08.01.2011.

14:52

Čenaj: Tipsarević bez finala

Janko Tipsarević izgubio u Čenaju od 60.igrača sveta Gzavijea Malisa iz Belgije 1:2 (6:3, 3:6, 2:6).Janko propustio šansu da igra treće finale na ATP turnirima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević, 49. teniser sveta, finale na ATP turnirima u singlu igrao je samo prošle sezone u Hertogenbošu i 2009. godine u Moskvi. Bio je blizu da to ponovi i u Čenaju, pošto je osvojio prvi set polufinalnog duela, ali se Malis vratio u meč i revanširao mu se za poraz iz 2009. godine u Monsu.

Drugi finalista turnira u Čenaju je Švajcarac Stanislas Vavrinka koji je u polufinalu neočekivano lako izašao na kraj sa Čehom Tomašom Berdihom rezultatom 6:4, 6:1. Drugom reketu Švajcarske to je drugo uzastopno finale na turniru u Indiji.

Tipsarević će takmičenje nastaviti u dublu u kome će kasnije sa Italijanom Simoneom Bolelijem igrati protiv Holandjanina Robina Hasea i Dejvida Martina iz SAD u polufinalu turnira.

Srpski teniser je prošle sezone u Čenaju igrao finale u konkurenciji dublova, ali tada u tandemu sa Jen-Hsun Luom iz Kineskog Tajpeja.

Nagradni fond turnira u Indiji je 398.250 dolara, a Tipsareviću je nastup u singlu doneo 19.640 dolara i 90 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve