Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.01.2011.

14:39

Tipsarević u četvrtfinalu Čenaja

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Čenaju pobedom nad Aleksandrom Kudrjavcevim iz Rusije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je protiv 159. igrača sveta slavio sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6.

Naredni protivnik šestog nosioca na turniru u Indiji biće Japanac Kei Nišikori, koji je savladao Alehandra Falju iz Kolumbije sa 4:6, 6:3, 6:2.

Nagradni fond turnira u Čenaju iznosi 398.250 dolara, a titule je u prethodne dve sezone osvajao Hrvat Marin Čilić, koji je ove godine ispao već u prvom kolu, pošto je izgubio upravo od Nišikorija.

Prvi nosilac je Čeh Tomaš Berdih, šesti igrač na ATP rang listi.

Janko uspešan i u dublu

Srpski teniser Janko Tipsarević i Italijan Simone Boleli pobedili su Skota Lipskija i Radživa Rama iz SAD sa 2:0 (6:4, 6:2) i plasirali se u polufinale turnira u Čenaju u konkurenciji dublova.

Verovatni protivnici srpsko-italijanskog tandema u polufinalu biće drugi nosioci Indijac Rohan Bopana i Pakistanac Alsam-Ul-Hak Kvareši.

Bopana i Kvareši prethodno će morati da pobede Holandjanina Robina Hasea i Eduarda Švanka iz SAD.

Nagradni fond turnira u Indiji iznosi 398.250 evra, a Tipsarević se već izborio i za učešće u četvrtfinalu singla u kome će igrati sa 98. teniserom sveta Kei Nišikorijem iz Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve