Nova vest
Tenis

Subota, 01.01.2011.

19:05

HK: Srbija – Kazahstan (10h)

Teniska selekcija Srbije u nedelju od 10 časova igra sa Kazahstanom mečeve prvog kola grupe A Hopman kupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na teren prvo izlaze Ana Ivanović i Jaroslava Švedova, a potom se sastaju Novak Đoković i Andrej Golubjev.

Ukoliko bude nerešeno, o pobedniku će odlučiti meč u miks-dublu. Srpski tim postavljen je za prvog nosioca, a u grupi se još nalaze Australija i Belgija. U prvom meču ’kenguri’ (Lejton Hjuit i Ališa Molik) su dobili Belgiju (Žistin Enan i Ruben Bemelmans) sa 2-1.

Jaroslava Švedova je trenutno 39. teniserka na WTA listi, ima 23 godine i u karijeri je osvojila jednu titulu na najvišem nivou – Bangalor 2007. godine. Od turnira je do sada zaradila 1,7 milion dolara, a prošle godine igrala je četvrtfinale Rolan Garosa.

Ivanovićeva se dva puta sastajala sa Švedovom – godine 2007. u Majamiju bolja je bila Kazahstanka sa 7:5, 6:4, ali joj se Ana revanširala u Sinsinatiju prošle sezone (6:1, 7:5). Švedova je odlična u dublu, sa Vanijom King je u 2010. osvojila Rolan Garos i Vimbldon, a sa Džulijanom Noulom igrala je finale u Parizu.

„To je opasan meč za Srbiju koja je prvi nosilac jer će (eventualni) meč u mešovitom dublu biti vrlo neizvestan. Ana je trenutno bolje rangirana od Švedove, a mislim i da je prednost što je ranije došla u Australiju“, izjavio je direktor turnira Pol Meknemi.

Andrej Golubjev je 1987. godište, baš kao i svi ostali učesnici okršaja, trenutno zauzima 36. poziciju na ATP listi, a jedini trofej u karijeri osvojio je prošle godine u Hamburgu. Na Grend slem turnirima nikada nije prošao dalje od drugog kola.

„Biće to težak meč za Novaka jer sam siguran da se malo opustio posle osvajanja Dejvis kupa, ali on poseduje sjajnu igru i imaće za šta da se bori ovog januara u Australiji. Novak je favorit, ali prvi meč u godini nikada nije lak“, kaže Meknemi.

U grupi B takmiče se Velika Britanija (Laura Robson i Endi Mari), Italija (Frančeska Skjavone i Potito Staraće), Francuska (Kristina Mladenović i Nikola Mau), i SAD (Betani Matek-Sends i Džon Izner).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve