Nova vest
Tenis

Subota, 01.01.2011.

15:09

HK: Pobeda Australije na startu

Reprezentacija Australije pobedila je Belgiju sa 2:1 u prvom kolu A grupe na Hopman kupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Australijanci su trijumf obezbedili u miks dublu pošto su Ališa Molik i Lejton Hjuit pobedili Žistin Enan i Rubena Bemelmansa sa 1:6, 6:3, 7:6(8).

Prethodno, vođstvo Belgiji donela je Žistin Enan pobedivši Ališu Molik sa 6:4, 6:4, što je bio prvi meč nekada prve teniserke sveta posle Vimbldona i povrede lakta.

U drugom duelu izjednačenje Australiji doneo je još jedan ’povratnik’ Lejton Hjuit koji je savladao 178. na svetu Rubena Bemelmansa sa 6:4, 6:3. Hjuit, nekada takođe najbolji teniser sveta, nije igrao od septembra zbog povrede ligamenata u desnoj ruci.

Pored Australije i Belgije u A grupi u Pertu nastupaju i Srbija i Kazahstan, a taj meč na programu je u nedelju. Za naš tim nastupaju Novak Đoković i Ana Ivanović, a za Kazahstan Jaroslava Švedova i Andrej Golubev.

U grupi B takmiče se Velika Britanija (Laura Robson i Endi Mari), Italija (Frančeska Skjavone i Potito Staraće), Francuska (Kristina Mladenović i Nikola Mau), i SAD (Betani Matek-Sends i Džon Izner).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve