Nova vest
Tenis

Subota, 01.01.2011.

12:55

Počelo je, Viktor, Janko, Bojana...

Pored Đokovića i Ivanovićove koji igraju u Pertu ove nedelje će na terene Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Bojana Jovanovski, Marko Đoković, Ilija Bozoljac...

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Janko Tipsarević je šesti nosilac na turniru u indijskom gradu Čenaj. Tipsarevićev rival u prvom kolu biće Argentinac Eduardo Švank, a pobednik u drugom kolu igra sa boljim iz duela domaćeg igrača Bambrija koji je dobio 'vajld kard' i kvalifikanta.

Prvi nosilac u Čenaju je Tomaš Berdih iz Češke, drugi Marin Čilić iz Hrvatske, treći Švajcarac Stanislas Vavrinka. 'Ejrsel Čenai Open' igra se na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 400.000 dolara.

Na najvećem turniru prve nedelje u novoj sezoni u glavnom gradu Katara, Dohi, igraće Viktor Troicki. Troicki je šesti igrač po rejtingu u Dohi, igraju Nadal i Federer, a žreb bi trebalo da bude obavljen u subotu popodne.

U kvalifikacijama učestvuju trojica tenisera iz Srbije, Ilija Bozoljac koji je slobodan u prvoj rundi, Marko Đoković, koji je pobedio Čena iz Kineskog Tajpeha rezultatom 6:4, 6:3, i Nikola Ćirić. Turnir Katar Eksonmobil Open igra se na tvrdoj podlozi, za nagradni fond od milion dolara.

Novak Đoković je u Pertu, gde sa Anom Ivanović nastupa na 'Hopman kupu'.

Ivanovićeva je na egzibicionom turniru a Bojana Jovanovski igra u Brizbejnu. Jovanovska je, inače, napunila 19 godina 31. decembra.

Samanta Stozur iz Australije je prva nositeljka na turniru 'teškom' 220.000 dolara, Izraelka Šahar Per druga, igraju i Petrova, Bartoli, Pavljučenkova, Peneta...

Jelena Janković ove nedelje ne igra, sezonu će 'otvoriti' u Sidneju, od 10. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve