Nova vest
Tenis

Sreda, 29.12.2010.

16:05

Teniseri: "Nismo dobili zasluženo"

Članovi srpske Dejvis kup reprezentacije negirali su da su okoristili igranjem za Srbiju za šta ih je optužio predsednik Skupštine Teniskog saveza Đorđo Antelj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Teniseri na čelu sa selektorom nacionalnog tima Bogdanom Obradovićem obratili su se saopštenjem koje prenosimo u celosti:

“Pre izvesnog vremena, a povodom izbora u Teniskom savezu Srbije, obratili smo se javnosti saopštenjem u kome smo izneli naš stav i mišljenje o radu Teniskog saveza i promenama koje je u njemu potrebno izvršiti. Nakon toga, umesto da se odmah zakaže skupština i sprovedu izbori, u medijima, umesto u Teniskom savezu Srbije, organizovala se predizborna kampanja. Od strane različitih grupa i pojedinaca, u javnosti se iznose brojni stavovi i mišljenja, a sve u zavisnosti od njihovih ličnih intresa. Navodi u našem saopštenju su se tumačili i tumače se na način kako to ovim grupama i pojedincima odgovara. Ovakva kampanja veoma je štetna, ali, istovremeno i dokaz da smo u pravu kad kažemo da su promene neophodne.

Jako je teško kada neko izgovori neistine o vama, naročito, ako se nalazite daleko od svoje zemlje, i nemate priliku da govorite. Kulminaciju napred navedenog predstavlja najnovija izjava predsednika Skupštine Teniskog saveza Srbije, gospodina Đorđa Antelja, u kojoj se na neistinit i tendenciozan način iznose činjenice, u nameri da se naš stav i mišljenje protumači na drugačiji način. Dakle, nisu Dejvis kup reprezentativci Srbije "bacili kamenje na izvor na kome su se napili vode", uzevši od Teniskog saveza Srbije nešto što im ne pripada.

Teniski savez Srbije ni jedan jedini dinar nije dao Dejvis kup reprezentaciji Srbije iz sopstvenih prihoda, nastalih marketinškim ili drugim radnim aktivnostima. Navodna isplata od preko dva miliona dolara, mada ni ona do danas nije u celini isplaćena, Dejvis kup reprezentaciji Srbije, jedino i isključivo je došla od Međunarodne teniske federacije (ITF), kao nagrada za postignute rezultate, a u svemu po pravilima te organizacije i propisima Teniskog saveza Srbije koji to regulišu. Ponavljamo, svaka nagrada koja se obezbeđuje, bilo kojoj Dejvis kup reprezentaciji na svetu, plod je njihovog sportskog rezultata i ličnog angažovanja, i niko nema prava da takvu nagradu reprezentativcima, koja se raspodeljuje u svemu u skladu sa pravilima, upotrebljava u marketinške ili predizborne svrhe i to onako kako to njemu odgovara.

Mi, reprezentativci Srbije, izneli smo svoje mišljenje u najboljoj veri i nameri, da trnovit i mukotrpan put koji smo mi prošli, drugi, koji dolaze za nama, ne moraju da prođu. Naše saopštenje je imalo za cilj da se više nikada ne dogodi da nam najtalentovaniji teniseri napuštaju zemlju, uzimaju druga državljanstva i igraju za druge reprezentacije, zbog toga jer u svojoj zemlji nisu dobili pomoć, pre svega od Teniskog saveza, pa s toga ni mogućnost da se teniski razvijaju u zemlji u kojoj su započeli svoju tenisku karijeru.

Naša želja jeste da rezultati budućih generacija budu plod sistemskog rada, a ne pojedinačnih golgota. Da Teniski savez podržava najtalentovanije i da svima bude čast da brane boje svoje zemlje, kao što to mi radimo. Zalagaćemo se za formiranje Teniskog saveza Srbije na pravi i najbolji način, kao što to činimo na teniskim terenima širom sveta.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve