Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.11.2010.

23:53

Nadal preokretom do trijumfa

Prvi teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Endija Rodika sa 3:6, 7:6 (7-5), 6:4 u prvom kolu grupe B Masters kupa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac je imao set i brejk zaostatka, ali uspeo je da napravi preokret i zabeleži prvi trijumf.

Preloman je bio taj brejk drugog seta, posle kojeg je Nadal zaigrao bolje, napravio ključni brejk u petom gemu trećeg seta i došao do pobede posle dva časa i 33 minuta igre. Ranije u toku dana Đoković je dobio Berdiha sa 2-0.

U prvom setu Rodik je bolje igrao ključne poene – već u ranoj fazi meča došao je do brejka i uspeo da ga sačuva do kraja iako je Nadal imao četiri brejk lopte.

Španac na prošlogodišnjem Mastersu nije osvojio ni set, a bojazan da će se crni niz nastaviti naglo se povećao nakon što je Rodik napravio brejk u trećem gemu drugog seta. Ipak, Španac nije posustao i već u sledećem gemu je nadoknadio zaostatak.

Do kraja seta obojica su bez većih problema držali svoj servis i pobednika je odlučivao taj brejk. Prvi je do prednosti stigao Rodik, koji je imao 3-2 i dva servisa. Međutim, Nadal je zahvaljujući brzim nogama osvojio naredni poen, da bi ’vinerom’ iz riterna poveo 4-3.

Taj mini-brejk ispostavio se presudnim i Španac je posle dobrog servisa slavio u taj brejku 7-5 i izjednačio u setovima.

Nadal je potom uspeo da podigne nivo igre, forhend je počeo odlično da ga služi, a posle briljantno odigranog poena došao je do brejka u petom gemu. Rodik je imao 15:30 u gemu u kojem je Španac servirao za pobedu, ali nije uspeo ni da stvori brejk priliku, pa je Nadal zasluženo slavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve