Nova vest
Tenis

Petak, 19.11.2010.

10:34

Teniseri pobedili - kraća sezona!

11-mesečna ATP sezona došla je do svog finala na obali reke Temze.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od kraja ovog do sledećeg vikenda najbolji teniseri sveta boriće se za vredne nagrade, ali i za skraćenje sledeće sezone.

Nije čest slučaj da se na završnom turniru pojavi baš osam najboljih igrača. Uvek su povrede ili neki drugi razlozi sprečavali određene igrače iz vrha da se pojave, ali ovih osmorica su uspeli da prežive izuzetno napornu sezonu.

Rodžer Federer je predvodnik u borbi za skraćenje sezone, a čelni ljudi ATP-a će u Londonu raspravljati o tome da li mogu da takmičarsku godinu umanje za dve ili tri nedelje. WTA sezona je završena u Dohi krajem oktobra, ali teniseri nemaju previše vremena za oporavak i osveženje. Novaka Đokovića posle Londona, u prvoj nedelji decembra očekuje finalni meč Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradskoj Areni.

To je situacija koju prvi čovek ATP-a Adam Helfant treba da popravi u kalendarima za 2012. i 2013. godinu. To je i naglasio kao prioritet u njegovom poslu kada je preuzeo funkciju prošle godine.

»Postoji opcija za dve i opcija za tri nedelje skraćenja. U teoriji je i varijanta bez skraćenja, ali mislim da nije moguća. Svaki od igrača izneće svoje razmišljanje o najidealnijem kalendaru. Teško je doći do konsenzusa, ali mislim da ćemo naći rešenje kojim će svi biti zadovoljni«, rekao je Helfant.

Endi Rodik je propustio prošlogodinji završni Masters zbog povrede. On kaže da turnir u Londonu treba da se igra odmah posle završetka Mastersa u Parizu. Zagovornici skraćenja su i Novak Đoković i Rafael Nadal.

»To je opcija da se iz Pariza ide direktno u London. Nismo još pričali sa igračima, ali sam siguran da su u većini za skraćenje sezone«, tvrdi Helfant.

U Londonu će igrati Rodžer Federer, Robin Soderling, Endi Mari i David Ferer u jednoj, odnosno Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Rodik i Tomaš Berdih u drugoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve