Nova vest
Tenis

Petak, 29.10.2010.

19:55

Dementijeva rekla zbogom tenisu

Olimpijska šampionka iz Pekinga 2008. godine Jelena Dementijeva objavila je da se povlači iz profesionalnog tenisa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ruskinja, koja je imala dosta problema sa povredama, eliminisana je sa završnog turnira u Dohi.

“Ovo je veoma emotivna odluka. Veoma mi je teško da kažem zbogom tenisu. Nedostajaćete mi puno”, rekla je 29-godišnja Dementijeva najboljim teniserkama sveta koje su bile na terenu u tom trenutku.

“Moja mama mi je najveća podrška i inspiracija. Ovo je i za nju veoma emotivna odluka. Mama, violim te”, rekla je Dementijeva gledajući u mamu Veru.

Najveći uspeh u karijeri Dementijeva je napravila osvojivši zlato na Igrama u Pekingu 2008. godine, kada je pobedila Serenu Vilijams, Veru Zvonarjovu i Dinaru Safinu.

Igrala je u prvom sve ruskom Gren slem finalu 2004. godine na Rolan Garosu, kada je izgubila od Anastasije Miškine. Iste godine plasirala se i u svoje drugo i poslednje Gren slem finale, kada je na US openu poražena od Svetlane Kuznjecove.

Do ovogodišnjeg Vimbldona, koji je propustila, nastupila je na 46 uzastopnih Gren slem turnira. Tokom 12 godina profesionalnog bavljenja tenisom osvojila je 16 tiula. Karijeru završava sa 576 pobeda i 273 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve