Nova vest
Tenis

Sreda, 27.10.2010.

20:07

Doha: Klajsters lako sa Jelenom

Srpska teniserka Jelena Janković zabeležila je i drugi ubedljiv poraz na završnom WTA turiru u Dohi, pošto je bolja od nje bila Kim Klajsters sa 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena je tokom meča imala samo dve brejk prilike, kada je mogla da napravi ribrejk sredinom drugog seta, ali nije ih realizovala i to je bio kraj.

Jankovićeva je odigrala za nijansu bolje nego protiv Zvonarjove, ali to nije bilo dovoljno ni da se pruži ozbiljniji otpor Belgijanki. Srpskoj teniserki ostaje još okršaj sa VIktorijom Azarenkom.

U ranoj fazi prvog seta Belgijanka je napravila brejka, a zatim je od rezultata 3:2 sa tri uzastopna osvojena gema došla do vođstva.

Belgijska teniserka kontrolisala je igru, terala je Jelenu da se konstantno brani daleko iza osnovne linije i to je bilo ključno. Uz to, Kim je obe brejk lopte realizovala, a Jelena nije stvorila nijednu tokom celog prvog seta.

Stekao se utisak da se Jankovićeva za nijansu bolje kreće nego u utorak, ali to nije moglo da nadomesti preveliki broj neiznuđenih grešaka (čak 28).

Klajstersova je u drugom setu napravila brejk za 3:2, a Jelena je u narednom gemu imala dve brejk lopte, jedine u meču. Belgijanka je odlučnim napadom neutralisala prvu, dok je prilikom druge Jelena poslala ritern u aut nakon drugog servisa.

U ’beloj’ grupi Zvonarjova sada ima skor 2-0, Klajsters ima jednu pobedu, Azarenka jedan poraz, a Jelena Janković skor 0-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve