Nova vest
Tenis

Subota, 23.10.2010.

16:17

Moskva: Troicki u finalu!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira serije 250 u Moskvi pobedivši Urugvajca Pabla Kuevasa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnik Troickog u njegovom prvom finalu u 2010. godini biće Markos Bagdatis koji je posle velike borbe sa 2:1 pobedio Denisa Istomina.

Troicki je protiv Kuevasa nastavio sa sjajnim izdanjima u prestonici Rusije. Srpski teniser napravio je po dva brejka u oba seta što je bilo sasvim dovoljno za sigurnu pobedu.

Početak meča nije nagoveštavao kasniju potpunu dominaciju srpskog tenisera, pošto je prvi gem u meču izgubio na svoj servis. Ipak, Troicki se odmah pribrao, uzvratio brejkom i stavio do znanja Kuevasu da je on taj koji će do kraja kontrolisati meč.

U šestom gemu je ponovo napravio brejk za vodjstvo od 4:2, a Kuevas je u prvom delu igre još jedino uspeo da dodje do jednog gema na svoj servis.

Troicki je u istom tempu nastavio da igra i u drugom setu, koristeći raznovrsni teniski "arsenal", kojem Kuevas nije mogao da parira. Naš teniser je u sedmom gemu oduzeo servis Kuevasu (4:3), potom dobio gem na svoj početni udarac i na kraju dubokom paralelom "matirao" Kuevasa, iskoristivši prvu od tri meč lopte.

Troicki je do sada sa Bagdatisom igrao jednom i tada je poražen. Finale Kupra Kremlja trebalo bi da počne u nedelju oko 12.30 časova po srednjeevropskom vremenu, a odmah potom sledi i finale dubla u kojem Troicki u paru sa Jankom Tipsarevićem igra protiv domaćih tenisera Igora Kunjicina i Dmitrija Tursunova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve